Accident mortal en un telefèric a Turquia, amb més de 60 persones atrapades tota la nit

Els equips de rescat turcs continuen treballant en l'accident, que ha provocat un mort i 10 ferits a la ciutat d'Antalya

Redacció/AgènciesActualitzat

Un mort i deu ferits en un accident d'un telefèric a Turquia, aquest divendres al vespre, en què els equips de rescat han treballat tota la nit. La cabina en què viatjaven s'hauria obert a causa del cop amb un dels suports.

Aquest dissabte al migdia encara hi havia 29 passatgers d'altres cabines penjats de la instal·lació, a l'espera del rescat. 

Una seixantena de persones ha passat tota la nit dalt les cabines. La resta, fins a arribar a gairebé a 200 afectats, ja havien estat evacuats anteriorment.

La policia ha obert una investigació per aclarir els fets, que han passat al sud del país, a la ciutat balneària d'Antalya.

El ministre de Sanitat, Fahrettin Koca, ha explicat que la torre amb què ha xocat el telefèric s'ha enfonsat i la cabina ha caigut en picat en una zona rocosa.

Vuit helicòpters, un avió militar i més de 600 efectius d'emergència, entre els quals hi ha especialistes en rescats de muntanya, s'han desplaçat fins al lloc dels fets, segons el govern.

Els serveis de rescat han baixat algunes persones atrapades fins a terra. En altres casos, han fet servir helicòpters i un dels avions de l'exèrcit.
 

Les gravacions del rescat

Diversos vídeos difosos pel ministre de l'Interior, Ali Yerlikaya, mostren el personal de rescat i l'evolució de les operacions. Aquest és de primera hora del matí, encara amb les xifres d'aquell moment.


Segons la informació turística sobre aquesta atracció, el telefèric té 36 cabines amb capacitat per a sis persons cadascuna. Triga uns nou minuts a pujar a les instal·lacions de Tunektepe, on ofereix vistes panoràmiques de la ciutat d'Antalya.

 

ARXIVAT A:
Turquia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut