Sotxi

Acaba sense acords concrets la cimera entre Bush i Putin, l'última que mantindran com a presidents

Última reunió dels presidents George Bush i Vladímir Putin abans que aquest deixi la presidència de Rússia el mes que ve. Els dos presidents han signat un acord estratègic conjunt per desenvolupar les àrees de relacions dels dos països i han reconegut diferències, sobretot pel que fa a l'escut antimíssils que Washington vol col·locar a l'est d'Europa. Tot i això, han reconegut que durant aquests anys han avançat en les seves relacions.

Actualitzat

Vladímir Putin i George Bush no han aconseguit tancar acords concrets en la cimera de la ciutat balneari de Sotxi, si bé s'han compromès a continuar avançant per vèncer els recels actuals en matèria militar, com per exemple, respecte al projecte nord-americà d'escuts antimíssils a l'est d'Europa.

Moscou se sent agredida per la intenció de Washington d'instal·lar llançadors de míssils a Polònia. Els Estats Units defensen que el seu escut no va contra Rússia, sinó contra possibles atacs de països enemics de l'Orient Mitjà. La Casa Blanca ha ofert un seguit de garanties a Moscou, com ara la possibilitat d'inspeccionar les instal·lacions, però Rússia prefereix l'ús conjunt d'un radar a l'Azerbaidjan, a només 200 quilòmetres de l'Iran, i d'un altre en territori rus.

Anar al contingut