Cornellà de Llobregat

Abatut un home que ha intentat atacar la comissaria dels Mossos de Cornellà

Segons els Mossos, l'home ha cridat mencionant Déu en àrab. Era un veí de Cornellà de 29 anys d'origen algerià i amb NIE espanyol

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns a primera hora del matí, un home armat amb un ganivet ha intentat entrar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Cornellà de Llobregat.

Els Mossos han qualificat hores després l'atac d'"atemptat terrorista", i han posat en marxa els protocols establerts per a aquests casos.

L'intent d'atac ha passat abans de les 06.00 i, segons ha informat el mateix cos policial a Twitter, els agents de guàrdia han disparat contra l'home i l'han mort:

 



En un primer moment, els Mossos no han confirmat que l'home hagués cridat "Al·là és gran" en el moment de l'atac, malgrat que alguns mitjans ja ho deien:

 


Però, poc després, fonts del cos policial han admès que l'home ha entrat cridant el nom de Déu en àrab i que ha intentat atacar una agent de guàrdia amb un gran ganivet.
 

 

A més, han detallat que l'home, de 29 anys, és un veí de Cornellà originari d'Algèria i amb NIE, el número d'identificació dels estrangers residents a Espanya. Després de disparar-li, els Mossos han avisat el SEM, però, quan han arribat, no han pogut fer res per salvar-li la vida.

D'altra banda, poc després de les 10, han tret el cadàver de l'atacant de la comissaria:
 

 

Indicis de terrorisme

Fonts de l'Audiència Nacional, l'AN, han assegurat, poc abans de les 10 del matí, que la fiscalia d'aquest tribunal considera que hi ha prou indicis com per tractar-ho com un cas de terrorisme:

"Indiciàriament és terrorisme, però encara no es pot determinar la qualificació dels fets"

Poc després s'ha fet públic que l'AN es farà càrrec de la investigació d'aquest cas, que instruiran els Mossos. De moment, només aquest tribunal s'ha pronunciat públicament sobre quines podien ser les motivacions de l'atacant.

Ha actuat sol i per iniciativa pròpia?

Els màxims responsables de la policia catalana, entre els quals Andreu Martínez, director dels Mossos, i el comissari en cap, Miquel Esquius, s'han reunit a primera hora a la comissaria de Cornellà amb membres dels equips d'investigació per analitzar la situació.

L'objectiu és aclarir si l'home ha actuat sol i per iniciativa pròpia o si hi ha la possibilitat que l'atac formi part d'un pla més ampli que impliqui més persones i més accions.

 

Escorcoll del seu domicili

Per això, a les 10 del matí, uns 50 d'agents de policia estaven desplegats al voltant del domicili de l'atacant, als baixos d'un edifici que és a només 3 carrers de la comissaria.

 

Mobilitzen els TEDAX i els GEI

Aquest escorcoll s'ha endarrerit força, perquè els Mossos han decidit fer-hi entrar una unitat dels GEI, els Grups Especials d'Intervenció, especialitzats en intervencions amb alt risc, com la detenció de presumptes terroristes.

 

L'entrada no s'ha fet fins poc abans de les dues de la tarda, quan els GEI, a més d'altres unitats especialitzades, ja estaven preparats per entrar a l'edifici amb les màximes proteccions i precaucions. Abans s'han acordonat els carrers dels voltants:

 

 

Els agents anaven amb armes llargues, armilles antibales i amb escuts protectors, en prevenció que poguessin trobar explosius preparats per detonar. 

Els veïns de l'edifici han estat desallotjats abans de l'operació.

 

Cap a dos quarts de tres de la tarda, i un cop s'han assegurat que no hi havia perill, els GEI han sortit de l'edifici i hi ha pogut entrar la comitiva judicial per començar els escorcolls. Finalment, tant la comitiva judicial com els agents dels Mossos d'Esquadra han abandonat l'habitatge cap a tres quarts de set del vespre.

Els veïns han explicat als periodistes que l'home mort compartia el pis amb una noia des de feia 2 anys. Segons els veïns, la noia s'hauria convertit a l'islam després de conèixer-lo.

Segons han informat fonts del cas, l'home no tenia antecedents penals, però s'investigarà si les seves empremtes digitals estan relacionades amb algun cas pendent de resoldre. També per confirmar si la identitat del cadàver correspon a la de la seva documentació.

 

ARXIVAT A:
Terrorisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut