Barcelona

Els Bombers retiren tot l'àcid que va provocar el núvol tòxic a Igualada i es desactiva el pla d'emergències químiques

Els efectius d'emergències calculen que s'haurien vessat entre 12.000 i 18.000 litres d'àcid nítric i fòrmic

RedaccióActualitzat

Torna la normalitat als municipis de l'Anoia després que un núvol tòxic obligués a confinar més de 65.000 persones. L'Ajuntament d'Igualada ha anunciat una investigació. Els Bombers han treballat durant tota la nit per netejar la zona afectada per l'explosió a l'empresa Simar S.A. d'Igualada. S'ha retirat tot el producte vessat i s'ha transportat a una empresa gestora de residus. El dipòsit d'àcid fòrmic es troba completament buit. Ha estat una feina laboriosa que ha portat a terme una empresa especialitzada, ja que es tracta d'un producte corrosiu.

Els efectius d'emergències calculen que s'haurien vessat entre 12.000 i 18.000 litres d'àcid nítric i fòrmic que s'han acabat barrejant, la qual cosa ha provocat l'explosió i un espectacular núvol sobre la capital de l'Anoia i altres municipis propers. Així, doncs, la situació es troba normalitzada, però una dotació dels Bombers es mantindrà al lloc de l'accident fins dissabte. També s'ha desactivat l'alerta del pla d'emergències químiques.

Així mateix, el balanç dels afectats arran de l'incident químic d'Igualada ha estat de 5 persones ateses en el mateix lloc dels fets, 3 de les quals eren bombers, i 6 de ferides traslladades a l'Hospital d'Igualada i una a la Vall d'Hebron amb pronòstic reservat per cremades. La resta es troben en estat lleu. Després d'unes hores en observació, tots han estat donats d'alta exceptuant el pacient amb pronòstic reservat, que està pendent d'evolució.

El núvol químic que va cobrir bona part del cel de l'Anoia durant el matí es va originar a partir d'una explosió a l'interior d'una empresa del polígon Les Comes d'Igualada. El color ataronjat del núvol va ser a conseqüència de l'àcid nítric que v cremar en l'explosió. Des de primera hora, els treballadors del polígon i els veïns d'Òdena, Santa Maria de Montbui, Vilanova del Camí i Jorba van quedar confinats dins dels edificis fins a mig matí quan es va abaixar el nivell d'emergències. A hores d'ara, la situació es troba totalment normalitzada.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut