Kíev

Hollande i Merkel encapçalen una ofensiva diplomàtica a Ucraïna i Rússia per l'agreujament del conflicte

Hollande i Merkel viatgen a Ucraïna i Rússia per l'agreujament del conflicte. A Kíev coincidiran amb el secretari d'Estat dels Estats Units.

RedaccióActualitzat

La necessitat de plantejar una ofensiva occidental per calmar els ànims entre russos i ucraïnesos ha posat un dilema sobre la taula: l'ofensiva ha de ser per la via militar o diplomàtica? Tot i el reforç a la frontera amb Rússia anunciat per l'OTAN, de moment, s'opta per la diplomàtica.

L'agreujament de la guerra a l'est del país ha empès el president de França, François Hollande, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, a viatjar aquest dijous a Kíev. "Amb Angela Merkel he decidit viatjar a Kíev per fer una nova proposta sobre el conflicte, fonamentada en la integritat territorial d'Ucraïna", ha explicat en roda de premsa Hollande abans de volar cap a la capital ucraïnesa i trobar-se amb el president, Petró Poroixenko.

El viatge tindrà una segona etapa divendres a Rússia, on es reuniran amb el president, Vladímir Putin, i li plantejaran el mateix pla de pau que han proposat al president ucraïnès.

Ucraïna rebutjarà acords que amenacin la integritat territorial

Qui també és a Kíev és el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, que s'ha reunit amb el primer ministre ucraïnès, Arseni Iatseniuk. "El més important és la pau, però no estudiarem res que posi en dubte la integritat territorial, la sobirania, la independència i el futur europeu", ha afirmat el primer ministre.

Kerry, que també s'ha reunit amb el president del país, Petró Poroixenko, ha exigit que Rússia posi fi a la seva intervenció en suport als separatistes sublevats de les regions de Donetsk i Lugansk. A més, el cap de la diplomàcia nord-americana també ha reconegut que el president dels EUA, Barack Obama, estudia la possibilitat de subministrar armes defensives a Kíev.

"No tenim intenció d'entrar en conflicte amb Rússia. Ningú ho vol, ni el president Poroixenko, ni el president dels EUA ni la UE", ha dit Kerry, que ha afegit que el que no es pot fer és "tancar els ulls davant dels tancs russos que creuen la frontera d'Ucraïna, davant els combatents russos que amb uniformes sense insígnies creuen la frontera i donen suport als separatistes, malgrat totes les promeses que es van fer en els acords de Minsk sobre l'alto el foc".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut