El govern mexicà dóna oficialment per morts els 43 estudiants desapareguts a Iguala

Els pares acusen la fiscalia de voler tancar el cas en fals per la proximitat de les eleccions

Actualitzat

El govern mexicà dóna per resolt el cas dels 43 estudiants d'Iguala desapareguts el setembre passat. Tot i que només s'han aconseguit identificar les restes d'un estudiant, considera provat que van ser assassinats i cremats en un abocador per membres del càrtel Guerreros Unidos, que es van pensar que eren d'un càrtel rival. Després de cremar-los durant hores van llançar les restes al riu.

El cervell de la matança hauria estat l'exalcalde d'Iguala, que, a la vegada, també és membre del càrtel. 

En total s'han detingut 99 persones, comptant l'exalcalde d'Iguala i la seva dona. L'exalcalde hauria ordenat atacar els estudiants la nit del 26 de setembre per evitar que boicotegessin un acte electoral. En el tiroteig, hi van morir sis persones i 43 més van ser lliurades al càrtel.

La mort dels estudiants d'Iguala ha sacsejat Mèxic i ha posat contra les cordes el president, Peña Nieto. Hi ha hagut manifestacions multitudinàries per tot el país reclamant justícia. I no sembla que s'hagin d'aturar, malgrat la resolució del cas.

Els familiars de les víctimes no es creuen la versió oficial del fets i acusen la fiscalia de voler tancar el cas en fals per la proximitat de les eleccions. Asseguren que continuaran buscant els seus fills.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut