Imatge d'arxiu del rei Joan Carles.
Imatge d'arxiu del rei Joan Carles.
Madrid

El Suprem admet a tràmit una demanda de paternitat contra el rei Joan Carles

Es tracta de la querella presentada per la ciutadana belga Ingrid Sartiau, que assegura ser filla del monarca

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha decidit admetre a tràmit una de les dues demandes de paternitat presentades contra el rei Joan Carles. Els dotze magistrats del ple de la sala civil de l'alt tribunal s'ha reunit per estudiar-les i, finalment, han decidit admetre la demanda presentada per la ciutadana belga Ingrid Sartiau, que assegura que és filla del monarca.

L'alt tribunal ha rebutjat la demanda, la del català Albert Solà, que assegura que Joan Carles I el va concebre quan encara era príncep d'Espanya. Segons el Suprem, en aquest cas no hi ha prou proves per admetre-la.

La fiscalia és contrària a la tramitació de totes dues demandes de paternitat en considerar que no s'acompanyen del principi de prova que estableix l'article 767.1 de la llei d'enjudiciament civil.

Aquesta decisió, però, és un formalisme i no suposa cap pronunciament sobre el fons de la qüestió. Ara el Suprem emplaçarà el rei perquè respongui en 20 dies i decideixi si accepta, voluntàriament, fer-se la prova d'ADN per determinar el parentiu. Si no hi ha acord, el Suprem decidirà si fa o no el judici a porta tancada, perquè afecta la intimitat de les persones.

El rei Joan Carles és aforat davant del Suprem des del juliol passat, quan el Parlament espanyol va aprovar la reforma legal per incloure'l en la llei. Així, tant ell com la reina Sofia, la reina Letizia i la princesa d'Astúries només poden ser jutjats per aquest tribunal.

A través d'un portaveu, la Casa Reial espanyola s'ha limitat a expressar el seu respecte per la independència del poder judicial.

 

Anar al contingut