Barcelona

El Parlament defensa el dret a l'avortament en una moció que divideix els diputats de CiU

La cambra catalana ha aprovat una moció que defensa el dret a l'avortament i rebutja la reforma que prepara el govern espanyol del PP. Convergència ha donat llibertat de vot i la majoria de diputats han votat el text, mentre que els diputats d'Unió s'han abstingut en bloc.

RedaccióActualitzat
Una moció sobre l'avortament presentada pels socialistes catalans ha dividit al Parlament Convergència Democràtica i Unió. La cambra catalana ha aprovat la moció que defensa el dret a l'avortament i que rebutja la reforma que prepara el govern espanyol del PP.

Esquerra, Iniciativa i la CUP han donat suport a la moció del PSC en defensa del dret a decidir de les dones.

Convergència ha donat llibertat de vot als seus diputats -en considerar-ho un tema de consciència-, però la majoria hi han donat suport. En canvi, els diputats d'Unió s'han abstingut en bloc, com Ciutadans. Només el Partit Popular hi ha votat en contra.

Pel que fa als diputats de CDC que no han aprovat el text, la diputada convergent, Maria Glòria Renom, s'ha abstingut, mentre que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'ha posicionat de forma diferent en funció dels punts: en la crítica al projecte popular s'ha abstingut, però no ha participat en la votació sobre el dret a avortar.

Abans de la votació, la diputada convergent Marta Pascal ha anunciat la decisió de donar llibertat de vot, però ha alertat: "En aquest debat cal fugir de falsos progressismes i tenir clar el duríssim impacte sobre la dona que té una decisió com aquesta. I en aquest sentit, i per ser coherents amb aquesta realitat, és indispensable que sigui quina sigui la decisió que prengui cada dona aquesta no sigui titllada de bona o dolenta, de positiva o negativa, simplement ha de ser respectada".

Des d'Unió, Mercè Jou ha assegurat que el seu partit no entrarà en un debat que, segons ella, no s'està fent seriosament. "Que no ens demanin que participem en els jocs d'uns i altres davant d'un tema que és molt seriós. Perquè no volem entrar en el debat d'una reforma que en aquests moments no existeix".

Per la seva banda, l'exconsellera de Salut Marina Geli ha defensat així el dret de les dones a l'avortament: "Nosaltres, el que demanem, és: 'No a una reforma que vulgui dir retrocés. Sí a l'avanç, sí a l'avaluació de les polítiques de salut sexual i reproductiva. A Catalunya, les dones tenen dret a decidir."

El text aprovat insta el govern a blindar les polítiques públiques relacionades amb el fet de decidir lliurement sobre la pròpia sexualitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut