Imatges de la policia d'una de les detencions
Imatges de la policia d'una de les detencions
Barcelona

89 persones detingudes en una operació contra el tràfic il·legal de persones

L'organització cobrava una mitjana de 20.000 euros per cada persona que traslladaven

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha detingut 89 persones en una operació contra el tràfic il·legal d'éssers humans que s'ha fet a Barcelona, Badalona i Santa Coloma de Gramenet.

La xarxa estava formada per persones de nacionalitat xinesa i pakistanesa i el seu objectiu era introduir ciutadans xinesos al Regne Unit, Irlanda, Canadà i els Estats Units.

Espanya funcionava com a país de trànsit on es traslladaven aquestes persones fins que se'ls donava la documentació falsificada. L'organització cobrava una mitjana de 20.000 euros per cada persona traslladada -la meitat l'abonaven en sortir del seu país i la resta en arribar a destí- i, si no pagaven la quantitat pactada, amenaçaven els seus familiars i retenien la seva documentació autèntica.

L'organització tenia vincles amb màfies similars d'altres països, de manera que actuava com una macroorganització de tràfic il·legal de persones.

El desmantellament ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'ambaixada britànica a Madrid, de la policia francesa i de l'Europol, l'organisme que facilita la lluita contra la delinqüència dins la Unió Europea.

Anar al contingut