El tinent d'alcalde d'Economia i Treball, Gerard Pisarello, i el comissionat d'Educació, Infància i Joventut, Miquel Àngel Essomba, e…
El tinent d'alcalde d'Economia i Treball, Gerard Pisarello, i el comissionat d'Educació, Infància i Joventut, Miquel Àngel Essomba, en la presentació del Saló de l'Ocupació Juvenil el 7 de febrer de 2018 (Horitzontal)

25 empreses oferiran feina a joves aturats en el Saló de l'Ocupació Juvenil

Actualitzat

ACN Barcelona.-Coincidint amb el Saló de l'Ensenyament, aquest any l'Ajuntament de Barcelona impulsarà el Saló de l'Ocupació Juvenil, en què es preveu que 25 empreses de diferents sectors oferiran llocs de treball a joves aturats d'entre 16 i 35 anys. La voluntat és que aquestes ofertes laborals siguin de qualitat i, per això, el tinent d'alcalde Gerard Pisarello ha comunicat que llançaran "un missatge clar" a les empreses per tal que "a Barcelona no es pot oferir menys de 1.000 euros al mes" i els contractes hauran de tenir una durada mínima de 6 mesos. La voluntat és que les empreses puguin mostrar les ofertes i en el mateix recinte es facin processos de selecció per a tots aquells joves interessats.

El saló estarà format per set espais diferents, entre els quals n'hi haurà un dedicat a l'emprenedoria i el 'networking'. De fet, el comissionat d'Educació, Infància i Joventut, Miquel Àngel Essomba, assegura que els joves també "han de veure quines oportunitats d'autoocupació " hi ha a Barcelona, més enllà de buscar una feina.Una de les branques que tindrà molta força en aquesta primera edició del saló és la formació, perquè Essomba destaca que "tenir un lloc de treball de qualitat implica formació". Per aquest motiu es faran xerrades i tallers per demostrar les potencialitats de cada persona i com aquestes potencialitats es poden redirigir a un curs formatiu.Pisarello ha anunciat la creació d'aquest saló com una iniciativa per reduir les dades de l'atur juvenil, que "arriba al 25% a la ciutat de Barcelona" i assegura que "no podem abandonar" al col·lectiu. Tot i això, el tinent d'alcalde remarca que la introducció al món laboral "no pot ser a qualsevol preu" i per això remarca unes condicions dignes.Es preveu que al llarg dels 3 dies fins a 7.000 persones passegin per aquest primer Saló de l'Ocupació Juvenil que tindrà una entrada gratuïta. De fet, des de l'organització ho han volgut enfocar a un perfil d'aturat molt transversal ja que tan pot interessar a una persona en situació vulnerable com a joves universitaris i altament qualificats, però sense feina.El saló, organitzat per Barcelona Activa i el Departament de Joventut de l'Ajuntament, obrirà les seves portes del 14 al 16 de març al recinte fira de Montjuïc.

Anar al contingut