Antitaurins davant del Coliseu de Palma
Antitaurins davant del Coliseu de Palma
Mallorca

100 antitaurins protesten en l'última corrida de la temporada a Palma

Demanen l'entrada en vigor de la llei norma, que no prohibeix el toreig, però sí que impedeix que es fereixi o es mati l'animal

RedaccióActualitzat

El Coliseu Balear de Palma ha acollit aquest dijous a la nit la que podria ser la darrera corrida de toros. El govern de les illes Balears va aprovar una llei antitaurina el 24 de juliol. La norma, que podria entrar en vigor en els pròxims mesos no prohibeix el toreig, però sí que impedeix que es fereixi o es mati l'animal.

Aquesta ha estat la segona i darrera corrida d'aquesta temporada a Mallorca. Com ja va passar la setmana passada, a la primera corrida de la temporada, a l'entrada del Coliseu es van reunir unes 100 persones de grups animalistes per protestar en contra de la corrida i per demanar l'entrada en vigor de la nova norma.

La llei, però, té un avís d'inconstitucionalitat per part de l'estat espanyol, ja que la tauromàquia està protegida per la llei 18/2013, de rang superior, que recull aquest art com a patrimoni cultural de tots els espanyols. L'escrit que va arribar al Govern Balear explica que a les corrides de toros l'ús de l'estoc, les banderilles i les piques estan incloses i especifica que limitar les corrides amb capa i muleta és inconstitucional.

El Coliseu Balear de Palma tenia gairebé el 75% de les grades ocupades.

Anar al contingut