La família Solé, protagonistes d'"Alcarràs"
La família Solé, protagonistes d'"Alcarràs"
De la directora de l'exitosa òpera prima "Estiu 1993"

Inici del rodatge d' "Alcarràs", segon llargmetratge de Carla Simón

La coproducció de TV3 "Alcarràs" ja s'ha començat a rodar. La pel·lícula segueix una família d'agricultors que després de vuitanta anys conreant la mateixa terra s'enfronta a la que serà la seva última collita de préssecs

Després d'haver-se suspès durant un any per la Covid, finalment ha començat el rodatge d'"Alcarràs", el segon llargmetratge de Carla Simón. La jove directora va irrompre a les portades de la premsa l'any 2017 per la seva exitosa òpera prima "Estiu 1993", que va arrasar a la gran pantalla amb 36 premis i 56 nominacions. Destaquen la Bisnaga d'or a la millor pel·lícula al Festival de Màlaga i el premi al millor film i millor òpera prima a la Berlinale d'aquell any. A més, es va endur cinc premis Gaudí  -millor pel·lícula, direcció, guió, actriu secundària i muntatge, i tres Goya a millor direcció novella, actor de repartiment i actriu secundària, l'any 2018.

La trama, de Carla Simón i Arnau Vilaró, torna a basar-se en vivències personals de la directora, ja que havia passat estius en aquest municipi, de jove. La història és coral i ajunta tres generacions d'una família, amb les seves visions i expectatives de vida, que no sempre conflueixen. Simón ens transporta al municipi d'Alcarràs (Lleida), i acompanya els Solé, que després de vuitanta anys conreant la mateixa terra s'enfronta a la que serà la seva última recollida de fruita, el préssec, que s'agafa de juny a agost. Tornem, doncs a situar-nos a l'estiu, però en aquest cas, del 2021. El rodatge ha començat l'1 de juny i s'allargarà fins al 23 de juliol en diferents localitats de Lleida.

"Aquesta és una història sobre la pertinença a una terra, a un lloc, però també un drama sobre les perpètues tensions generacionals, la superació d'antigues tradicions i la importància de la unitat familiar en temps de crisi." - Carla Simón

 

El repartiment està format per actors no professionals de la zona de Lleida i treballadors de la terra, després d'un llarg procés de càsting, que va durar més d'un any, ja que es va haver de paralitzar i repetir per l'inici de la pandèmia.

La directora de fotografia és Daniela Cajías, que acaba de rebre el Premi Goya pel seu treball a "Las niñas". Repeteixen tres dones en l'equip tècnic, que van formar pert del rodatge d'"Estiu 1993": Mònica Bernuy, la directora d'art,  la cap de so Eva Valiño i la cap de vestuari Anna Aguilà.

El projecte té un llarg recorregut en festivals i premis, entre els quals destaquen el Premi CNC al millor projecte, atorgat en el Torino Film Lab (2018), el Premi Eurimages al desenvolupament obtingut en el mercat de coproducció de Berlín (2019) i la Menció Especial al Pitch des Residents celebrat al Festival de Canes 2019.

"Alcarràs" és una producció d'Avalon P.C. i Vilaüt Films, en coproducció amb TV3 i Kino Produzioni (Itàlia), i té el suport de l'ICAA, ICEC, MEDIA, EURIMAGES, MIBACT i la Diputació de Lleida, i hi han participat TVE i Movistar +.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut