Equip d'"Estiu 1993" als Premis Feroz
"Estiu 1993" triomfa als Premis Feroz 2018 amb 4 guardons

"Estiu 1993" triomfa als Premis Feroz 2018 amb 4 guardons

Les produccions amb participació de TV3 "Estiu 1993" i "La llamada" han estat guardonades en diferents categories als Premis Feroz 2018, que també han reconegut "La Chana", documental fet amb la col·laboració de TV3. El lliurament de la cinquena edició dels guardons ha tingut lloc aquest dilluns a Madrid.

Actualitzat

"Estiu 1993", la multipremiada òpera prima de Carla Simón que té la participació de TV3, va ser la gran triomfadora a la gala de la cinquena edició dels Premis Feroz, que es va celebrar aquest dilluns a Madrid. La cinta es va endur quatre dels set premis a què estava nominada: millor pel·lícula dramàtica, millor direcció, millor guió i millor actor de repartiment, per a David Verdaguer.

Carla Simón va voler compartir el moment amb l'equip de professionals que l'han acompanyat en aquest projecte: "Dirigir és molt difícil, és solitari, però no es pot fer sense un gran equip al darrere", va dir.

"La llamada", una altra de les favorites de la nit, dirigida per Javier Carlo i Javier Ambrossi, i amb participació de TV3, va guanyar els premis a la millor pel·lícula de comèdia i al millor tràiler.

En l'apartat de documental, el premi al millor treball va ser per a "La Chana", dirigit per Lucija Stojevic, i produït amb la col·laboració de TV3.

Els Premis Feroz els atorga, des del 2013, l'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya (AICE), per reconèixer el mèrit i la qualitat de les produccions cinematogràfiques de cada any.

 

"Estiu 1993"

Frida és una nena que ha d'aprendre a encaixar en un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare. Durant aquest primer estiu junts, Frida, el seu oncle Esteve, la seva tia Marga i la seva cosina Anna -la seva família adoptiva- s'aniran descobrint. Esteve i Marga han d'aprendre a estimar la nena com si fos la seva pròpia filla. Frida, aparentment, accepta la nova situació: de seguida els anomena "papa" i "mama", però li costa més acceptar la seva nova germana, Anna. Malgrat que Anna l'estima amb devoció des del primer dia, Frida té sentiments contradictoris amb la petita. Tots quatre han de transformar les seves relacions. No serà fàcil per a ningú reorganitzar el nou nucli familiar. És una producció d'Iniciafilms, coproduïda per Avalon PC, amb la participació de TV3, TVE i la col·laboració de Media, l'ICAA i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

"La llamada"

Tot passa en un campament cristià de Segòvia anomenat La Brújula. Bernarda, una monja que hi acaba d'arribar, vol salvar el campament amb la seva cançó "Viviremos firmes en la fe". La germana Milagros, una jove amb dubtes sobre la seva vocació, recorda amb nostàlgia com li agradaven Presuntos Implicados. María i Susanna, dues adolescents castigades per escapar-se a un concert, tenen un grup que es diu Suma Latina. Però una nit, a María se li apareix Déu i tot comença a canviar. I és que a Déu li encanta Whitney Houston. És una producció d'Apache Films, Sábado Películas i Lo hacemos y ya vemos AIE amb la participació de TV3 i TVE.

"La Chana"

El treball de Lucija Stojevic fa un retrat d'Antonia Santiago Amador, coneguda com La Chana, una "bailaora" de flamenc que va tornar als escenaris després de 30 anys de retir. Al llarg del documental, la protagonista revela el secret de la seva desaparició quan es trobava al cim de la seva carrera. El documental és una producció de Noon Films, Bless Bless Productions i RTVE, amb la col·laboració de TV3 i el suport de l'ICEC i d'Iceland Film Center.

 

ARXIVAT A:
CinemaCarla Simón
Anar al contingut