"Clara Campoamor, la dona oblidada"
"Clara Campoamor, la dona oblidada"

"Clara Campoamor, la dona oblidada" recull el seu primer premi.

El telefilm de Laura Mañà "Clara Campoamor, la dona oblidada" ha guanyat el premi Mariana Pineda al Festival de Mujeres del Cine, que se celebra a Granada.

"Clara Campoamor, la dona oblidada", ha optingut el premi Mariana Pineda de Mujeres del Cine, festival que se celebra a Granada.
El guió, escrit per Rafa Russo i Yolanda Garcia-Serrano, està basat en el llibre d'Isaías Lafuente ("La mujer olvidada"). Aquest és el primer any que el festival, juntament amb l'Instituto Andaluz de la Mujer, atorga aquest guardó, que busca premiar la producció audiovisual que reflecteix més bé els valors d'igualtat.

La TVmovie protagonitzada per Elvira Minguez  ("Truman", "No culpes al karma de la que te pasa por guilipollas", "L'escollit", ) narra les dificultats que va haver d'afrontar la Clara, primera diputada al Congrés, per aconseguir el dret al sufragi femení a Espanya durant la II República. En una època en què les dones no participaven en política, Clara Campoamor aconsegueix ser diputada, lluita pel sufragi femení i el defensa a les Corts l'any 1931, durant la II República. La seva lluita política camina en paral·lel a la seva vida personal, en què sembla que l'amor no hi cap. Completen el cartell Mònica López, Antonio de la Torre, Joan Carreras, Montserrat Carulla, Roger Casamajor, Joan Massotkleiner, Fermí Reixach, Mingo Ràfols, Pep Cruz, Manel Barceló, Jordi Sánchez, Óscar Rabadan, Toni Sevilla.

Amb fotografia de Sergi Gallardo i música de Xavier Capelle, és una producció de Distinto Films, Televisió de Catalunya i TVE, amb la col·laboració de l'ICAA.

Anar al contingut