Estrena de "L'escollit", d'Antonio Chavarrías

76 anys després de l'assassinat de Trotski

Divendres, 2 de setembre, s'estrena "L'escollit" als cinemes, el llargmetratge d'Antonio Chavarrías que narra l'assassinat de Lev Trotski a mans de Ramon Mercader. L'esdeveniment coincideix pràcticament amb el 76 aniversari de la seva mort, un pla ideat per Stalin que es va culminar el 21 d'agost de 1940 a Coyoacán, Mèxic.

"L'escollit" és un thriller històric que passa en uns moments molt convulsos de la història. Lev Trotski va ser un polític i revolucionari rus d'origen jueu que es va enfrontar políticament i ideològicament a Stalin. Va haver de marxar de la Unió Soviètica i es va haver d'exiliar a Mèxic. Però Stalin es volia carregar el seu contrincant. El militant català del GPU Ramon Mercader va ser ensinistrat a Rússia pel general Kotov i posteriorment el van portar a Mèxic, per ordre de Stalin, per dur a terme l'atemptat que va posar fi a la vida de Lev Trotski. Chavarrías comenta que "L'enfrontament de les grans potències van dur mort i destrucció, però també il·lusió i esperança d'utopies que semblaven estar a l'abast de la mà, persones que vivien disposades a sacrificar-se pels seus ideals."

El mexicà Alfonso Herrera dóna vida al personatge de Ramon Mercader. Henry Goodman, Hannah Murray, Julian Sands, Emilio Echevarría, Alejandro Calva, Javier Gorino, Roger Casamajor i Brontis Jodorowsky, entre d'altres, completen la llista d'actors d'aquesta apassionant història a cavall del thriller, el gènere d'espies, el de la preparació d'un crim i el d'amor. És una producció d'Oberon Cinematográfica, Alebrije Producciones i The Chosen 2015 AIE, amb la participació de TVC i TVE i amb la col·laboració de l'ICAA, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, FIDECINE i el suport de Programa Ibermedia i Desarrollo Media.

Sinopsi:

Espanya, 1937. Caritat del Río recluta el seu fill Ramon per formar part de la missió secreta ordenada per Stalin d'assassinar Trotski, a qui considera un traïdor. Després d'un temps de preparació a Rússia a mans del servei d'espionatge soviètic, el Ramon viatja a París sota una nova identitat, la d'un belga ric anomenat Jacques Mornard. Allà sedueix la Sylvia, una jove trotskista que posteriorment serà secretària de Trotski. L'any 1940, Trotski s'exilia a Mèxic. La seva dona i la Sylvia l'acompanyen. El Ramon també s'instal·la a Coyoacán per ser a prop de la Sylvia i dur a terme el seu pla. Aliena a les vertaderes intencions del seu estimat, la Sylvia introdueix el Ramon en el cercle íntim del seu objectiu.

 

Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Antonio Chavarrías
Guió: Antonio Chavarrías
Producció executiva: Mónica Lozano i Antonio Chavarrías
Intèrprets: Alfonso Herrera (Ramon Muntaner), Elvira Mínguez (Caridad Mercader), Henry Goodman (Lev Trotski), Hannah Murray (Sylvia Ageloff), Julian Sands (Kotov), Roger Casamajor (capità Vidal), Emilio Echevarría (Salazar), Alejandro Calva (Siqueiros), Javier Gorino (Costa), Brontis Jodorowsky (Otto), entre d'altres.
Direcció de fotografia: Guillermo Granillo
Música: Joan Valent

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut