Estrena de "Truman", de Cesc Gay, als cinemes

El 30 d'octubre va arribar a la gran pantalla "Truman", la darrera pel·lícula dirigida per Cesc Gay i protagonitzada per Ricardo Darín i Javier Cámara.

Aquest divendres s'estrena als cinemes "Truman", la darrera pel·lícula dirigida per Cesc Gay ("Una pistola a cada mà") i protagonitzada per Ricardo Darín i Javier Cámara.
La pel·lícula és sobretot l'intent de perdre el pànic que ens envaeix a tots quan la vida t'enfronta a la malaltia i el final s'acosta; el nostre o el d'un ésser estimat. I també un comiat entre amics, una pel·lícula que parla de l'amistat i sobre les relacions entre els dos homes davant d'aquesta adversitat, des de qui la pateix i des de qui l'acompanya". Cesc Gay defineix amb aquestes paraules el seu últim llargmetratge, que narra un fet dramàtic però des del vessant més amable, amb pinzellades d'humor, per donar-hi un bon equilibri.  
 
El guió va sorgir d'escrits que el director conservava en un diari personal de la seva reacció davant d'una situació personal. La pel·lícula és, doncs, una mirada sobre com responem davant de l'imprevist, el desconsol i el que desconeixem. La malaltia uneix els dos amics, un dels quals viu amb un gos, fidel company del nostre protagonista, que dóna títol a la pel·lícula. A diferència de les habituals pel·lícules corals a què Cesc Gay ens té acostumats, aquest és un film molt més intimista. Ricardo Darín i Javier Cámara es van sumar de seguida al projecte.
 
"Truman" ha tingut molt bona acollida en festivals nacionals i internacionals com el Festival de Sant Sebastià on Ricardo Darín i Javier Cámara van guanyar ex aequo la Concha de Plata a millor actor a la darrera edició del festival.  A més, també es va endur el Premi Feroz Zinemaldia a millor pel·lícula de la secció oficial a concurs. El llargmetratge va ser present al Busan International Film Festival, al Zurich Film Festival i al Toronto International Film Festival, entre d'altres. És una producció d'Imposible Films, Truman Films AIE, BD Cine (Argentina), K&S Films (Argentina), Telefe (Argentina), amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, Canal + i TVE.
 
 
Sinopsi:
El Julián rep la visita inesperada del seu amic Tomás, que viu al Canadà. Els dos amics juntament amb Truman, el seu gos fidel, compartiran, al llarg de quatre intensos dies, moments emotius i sorprenents provocats per la difícil situació que travessa el Julián.
 
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Cesc Gay
Guió: Cesc Gay i Tomàs Aragay
Producció: Marta Esteban i Diego Dubcovsky
Coproducció: Daniel Burman, Hugo Sigman, Alejandro Gorodish, Matías Mosteirín i Axel Kuschevatzy
Intèrprets: Ricardo Darín (Julián), Javier Cámara (Tomàs), Dolores Fonzi (Paula), Troilo (Truman), Eduard Fernández (Luis), Àlex Brendemühl (veterinari) Pedro Casablanc (metge), José Luis Gómez (productor), Javier Gutiérrez (assessor funerària), Elvira Mínguez (Gloria), Oriol Pla (Nico), Nathalie Poza (dona 2), Àgata Roca (dona 1), Susi Sánchez (dona adopció), Francesc Orella (actor restaurant), Silvia Abascal (Mònica) i Kika Miró (actriu de companyia)
Direcció de fotografia: Andreu Rebés (AEC)
Música: Nico Cota i Toti Soler
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut