"Un blues per a Teheran", de Javier Tolentino
"Un blues per a Teheran", de Javier Tolentino
Un projecte experimental, amb participació de TV3

Estrena de la pel·lícula "Un blues per a Teheran", al CPH: DOX, de Copenhaguen

El llargmetratge documental de Javier Tolentino "Un blues per a Teheran" es projectarà a la secció Sound & Vision del prestigiós Festival Internacional de Cinema Documental de Copenhaguen, un film que mostra diversos rostres d'un Iran on tradició i modernitat conviuen i es confronten.

La pel·lícula "Un blues per a Teheran", òpera prima de Javier Tolentino, participarà al prestigiós CPH:DOX, el Festival Internacional de Cinema Documental de Copenhaguen, que se celebrarà en format híbrid entre els dies 21 d'abril i 12 de maig. El documental es podrà veure dins la secció Sound & Vision, que aglutina peces cinematogràfiques de caràcter genuí, experimental i amb predomini del component musical.

El film mostra diversos rostres d'un Iran on tradició i modernitat conviuen i es confronten. Erfan, un jove kurd, divertit i irònic, que vol convertir-se en director de cinema, convida a descobrir un país tan misteriós com culte a través de la música i la gent. L'Erfan canta, escriu poesia, viu amb els seus pares i el seu lloro, però no sap res de l'amor.

En el seu primer treball com a cineasta, Javier Tolentino, conductor del programa de cinema "El séptimo vicio" de Radio 3 desplega tot el seu amor i fascinació per l'Iran, la seva cultura, la seva música i la seva gent. Superposant històries i personatges a manera de mosaic, Tolentino fuig de la narrativa convencional per deixar-se emportar per un viatge sensitiu i humanista que, inspirat per mestres com Kiarostami, combat prejudicis i deixa al descobert aspectes fonamentals i desconeguts del poble persa. Un cant d'amor i respecte, poètic i compromès, que fuig de l'anècdota i aprofundeix en l'essència. El guió és del mateix Tolentino i de Doriam Alonso. La música és de Tere Núñez i Juan López n'és el director de fotografia.

"Un blues per a Teheran" va clausurar l'edició passada del Festival de Gijón, el novembre passat, i es projectarà aquest mes d'abril al Festival Internacional de Cinema de Las Palmas de Gran Canaria. A més, ha passat pel Festival MiradasDoc de Guía de Isora, per la Filmoteca Española, la Filmoteca de Navarra i el Cineclub FAS de Bilbao, entre d'altres. Després de la presentació internacional a Dinamarca, està previst que s'estreni a les sales de cinema de l'estat espanyol a través de la distribuïdora Surtsey Films durant els mesos de juny o juliol.

És una producció de Quatre Films i Eddie Saeta, amb la participació de TV3 i À Punt Mèdia, que compta amb el suport de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), la Generalitat Valenciana i l'Institut Valencià de Cultura.

El certamen danès, considerat un dels festivals més rellevants de cinema documental, ofereix un programa que combina obres de grans cineastes internacionals amb les de nous talents. A més d'exhibir pel·lícules documentals, obre un espai per a la reflexió i el diàleg amb debats, presentacions i classes magistrals, amb l'objectiu de contribuir a la transformació social.

 

Anar al contingut