Pastís de formatge amb gingebre

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    600 g de crema de formatge

    300 ml de nata

    200 g de sucre panela

    50 g de maizena

    80 g de nous

    4 ous

    3 cullerades de sucre

     1 làmina de gelatina

    1 dit de gingebre fresc

    Ratlladura de gingebre

    Suc d'una llimona

    Aigua mineral

    Menta fresca

PREPARACIÓ

  1. Posem a escalfar en un pot 300 ml de nata. Un cop hagi bullit aturem el foc i ho deixem infusionar 2 hores a la nevera.
  2. Traiem de la nevera 600 g de crema de formatge.
  3. Posem en un bol la crema de formatge i hi colem la nata infusionada a sobre. Ho barregem.
  4. Hi afegim 4 ous batuts de mica en mica, mai de cop.
  5. Afegim 200 g de sucre panela i ho barregem tot amb les varetes manuals.
  6. Afegim 50 g de maizena i ho barregem.
  7. Posem en un motlle paper sulfurat i després l'omplim amb la massa. Ho enfornem a 180º durant 40 minuts.
  8. Pelem i tallem a la brunesa 1 dit de gingebre fresc. Ho reservem en un pot.
  9. Posem en un bol 1 got d'aigua mineral i 1 làmina de gelatina. Hi afegim el suc colat d'una llimona.
  10. Posem el pot del gingebre al foc hi afegim 3 cullerades de sucre. Ho remenem fins que comenci a fondre.
  11. Hi afegim el líquid reservat (aigua mineral, gelatina hidratada i suc de llimona) i ho deixem a foc baix durant 5 minuts. No hem de permetre que arribi a ebullició.
  12. Traiem del forn el pastís i el deixem temperar primer fora de la nevera i, després, a dins durant 2 hores.
  13. Piquem en un morter 80 g de nous.
  14. Escalfem la gelatina.
  15. Traiem el pastís de la nevera.
  16. El servim amb la gelatina de gingebre per sobre amb la picada de nous i unes fulles de menta fresca.
Anar al contingut