Sopa de cireres amb gambes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Muniesa
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Montseny, Breda (Girona)
- Informació nutricional -Obre
Les cireres destaquen per el seu contingut en flavonoides, polifenol amb un potent poder antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a la sopa de cireres:
- 3/4 kg de cireres
- 2 fulls de gelatina
- suc de llima
- sal i pebre
- Per a la mousse de iogurt:
- 1/4 de kg de iogurt grec
- 1 full de gelatina
- 50 g de nata semimuntada
- 15 g de sucre
- Per a la gelatina de llima:
- 100 g de suc de llima
- 100 g d'aigua
- 20 g de sucre
- 2 fulls de gelatina
- pell de llima ratllada
- 8 peces de gambes grosses
- 1 l de brou de verdures
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les cireres sense pinyol a la Thermomix durant un parell de minuts.
Seguidament, coleu-ho, poseu-ho en un cassó juntament amb la sal, el pebre, el suc de llima i els fulls de gelatina, prèviament remullats i escorreguts, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar a la nevera.
Per fer la mousse de iogurt, poseu en un cassó el iogurt i el full de gelatina, que haureu remullat i escorregut, remeneu-ho bé, retireu-ho del foc, afegiu-hi la nata i el sucre i deixeu-ho refredar a la nevera.
Per fer la gelatina, poseu en un cassó l'aigua, el suc de llima, el sucre, la pell de la llima, els fulls de gelatina, remullats i escorreguts, remeneu-ho bé, poseu-ho en un motlle i deixeu-ho refredar a la nevera. Després, talleu-la a dauets i reserveu-la.
A continuació, escaldeu les cues de gamba, ja pelades en un cassó amb el brou de verdures bullint.
I ja per acabar, feu una caneló de mousse de iogurt al centre del plat, poseu-hi les gambes a sobre, els dauets de gelatina al voltant i cobriu-ho amb la sopa de cireres.
Seguidament, coleu-ho, poseu-ho en un cassó juntament amb la sal, el pebre, el suc de llima i els fulls de gelatina, prèviament remullats i escorreguts, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar a la nevera.
Per fer la mousse de iogurt, poseu en un cassó el iogurt i el full de gelatina, que haureu remullat i escorregut, remeneu-ho bé, retireu-ho del foc, afegiu-hi la nata i el sucre i deixeu-ho refredar a la nevera.
Per fer la gelatina, poseu en un cassó l'aigua, el suc de llima, el sucre, la pell de la llima, els fulls de gelatina, remullats i escorreguts, remeneu-ho bé, poseu-ho en un motlle i deixeu-ho refredar a la nevera. Després, talleu-la a dauets i reserveu-la.
A continuació, escaldeu les cues de gamba, ja pelades en un cassó amb el brou de verdures bullint.
I ja per acabar, feu una caneló de mousse de iogurt al centre del plat, poseu-hi les gambes a sobre, els dauets de gelatina al voltant i cobriu-ho amb la sopa de cireres.