Sopa de cireres amb gambes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Muniesa
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda Montseny, Breda (Girona)
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les cireres destaquen per el seu contingut en flavonoides, polifenol amb un potent poder antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a la sopa de cireres:
  • 3/4 kg de cireres
  • 2 fulls de gelatina
  • suc de llima
  • sal i pebre
  • Per a la mousse de iogurt:
  • 1/4 de kg de iogurt grec
  • 1 full de gelatina
  • 50 g de nata semimuntada
  • 15 g de sucre
  • Per a la gelatina de llima:
  • 100 g de suc de llima
  • 100 g d'aigua
  • 20 g de sucre
  • 2 fulls de gelatina
  • pell de llima ratllada
  • 8 peces de gambes grosses
  • 1 l de brou de verdures

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les cireres sense pinyol a la Thermomix durant un parell de minuts.
Seguidament, coleu-ho, poseu-ho en un cassó juntament amb la sal, el pebre, el suc de llima i els fulls de gelatina, prèviament remullats i escorreguts, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar a la nevera.

Per fer la mousse de iogurt, poseu en un cassó el iogurt i el full de gelatina, que haureu remullat i escorregut, remeneu-ho bé, retireu-ho del foc, afegiu-hi la nata i el sucre i deixeu-ho refredar a la nevera.

Per fer la gelatina, poseu en un cassó l'aigua, el suc de llima, el sucre, la pell de la llima, els fulls de gelatina, remullats i escorreguts, remeneu-ho bé, poseu-ho en un motlle i deixeu-ho refredar a la nevera. Després, talleu-la a dauets i reserveu-la.

A continuació, escaldeu les cues de gamba, ja pelades en un cassó amb el brou de verdures bullint.

I ja per acabar, feu una caneló de mousse de iogurt al centre del plat, poseu-hi les gambes a sobre, els dauets de gelatina al voltant i cobriu-ho amb la sopa de cireres.
Anar al contingut