Tàrtar de cireres

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joel Castanyer
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Resquitx, Golmés (Lleida)
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les cireres destaquen per la seva riquesa en flavonoides i en polifenols, potents antioxidants que protegeixen l'organismeAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per al tàrtar:
  • 100 u. de cireres
  • 1/4 de ceba tendra
  • 5 g de taronja pelada
  • Per a la vinagreta:
  • 100 ml d'oli
  • 30 ml de vinagre de merlot
  • 1 cc de mel
  • 1 cc de mostassa
  • 1 cc de sal
  • una mica de pebre
  • Per fer la reducció de vinagres:
  • 100 g de vinagre de riesling
  • 100 g de vinagre de cabernet
  • Per a la presentació:
  • 4 torradetes
  • enciams variats

PREPARACIÓ

Per fer el tàrtar, piqueu les cireres, la ceba i la taronja en forma de dauets.

Per fer la reducció de vinagres, poseu el vinagre de Riesling en un cassó al foc a uns 70º fins que se n'evapori l'alcohol, que no arribi a bullir, i feu el mateix amb el cabernet en un altre cassó.

Per fer la vinagreta, barregeu el vinagre, l'oli, la mel, la mostassa, la sal i el pebre, en un bol, amb unes varetes manuals.

Finalment, barregeu el tàrtar i la vinagreta en un bol.

I ja per acabar, podeu fer diverses presentacions. Podeu posar el tàrtar en una copa, en una cullera d'aperitiu o en un plat... Afegiu-hi unes quantes gotes de les reduccions dels vinagres per sobre i acompanyeu-ho amb els enciams variats amanits amb les vinagretes i unes torradetes al costat.
Anar al contingut