Coca de cireres

  • Programa: Gent de mercats
  • Cuina: Marta Jubert
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Blog Pa de nous

INGREDIENTS

  • 500 g de farina de força
  • 10 g de sal
  • 100 g de sucre
  • 150 g d'ous (uns 3 ous)
  • 100 g de mantega freda
  • 110-120 g d'aigua (que pot ser llet o mig i mig)
  • 40 g de llevat fresc
  • Ratlladura d'1 taronja i una llimona o llima
  • 10 g de vermut (opcional)
  • 5 g d'aigua de tarongina

PREPARACIÓ

  1. Per fer la massa base, que és un brioix, podeu pastar-la a mà (amb paciència i uns bons braços), però el més recomanable és utilitzar una màquina de pastar domèstica, com la que utilitza la Marta Jubert (autora del blog "Pa de nous").
  2. Posem al bol tots els ingredients menys la mantega i el llevat, i ens reservem també una mica d'aigua. Pastem a velocitat mitjana al principi. És una massa que volem que sigui elàstica i volem que no s'escalfi gaire; per això tots els ingredients aniran en fred. Si veiem que s'escalfa la massa, ens aturarem i deixarem que es relaxi i es refredi.
  3. Quan estan tots els ingredients barrejats, comencem a posar la mantega a daus petits. Fins que no s'hagi integrat cada dau, no posem el següent. Paciència. Després d'haver afegit tota la mantega, dissolem el llevat amb una mica d'aigua (o no) i l'anem afegint.
  4. Al final, la temperatura de la massa hauria d'estar entre 24 i 26 graus.
  5. Untem un bol amb oli, hi afegim la massa, el tapem amb paper film per contacte i que reposi 1 hora a la nevera.
  6. Passada l'hora, l'estirem amb la forma que vulguem i deixem que fermenti.
  7. Si ens passem amb el temps de llevat, estarà sobrellevada, però bona igual.
  8. Posem les cireres, netes i amb un tall (tal com hem vist que ho fa la Marta al programa), sobre la massa, i la pintem amb ou batut amb un pols de sal. Després, escampem força sucre pel damunt.
  9. Enfornem la coca a 200 graus uns 15 minuts (depèn de cada forn).
Anar al contingut