Créme brûlée amb cireres

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les cireres destaquen per la seva riquesa en flavonoides i polifenols, nutrients amb gran efecte antioxidant i protectors de l'organisme.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1/2 litre de nata (35% matèria grassa)
  • 110 g de sucre
  • Una beina de vainilla
  • 12 cireres grosses
  • 4 rovells d'ou
  • kirsch
  • una culleradeta de mantega
  •  

PREPARACIÓ

1. Posem la nata a bullir. Hi afegim una beina oberta de vainilla i esperem que arrenqui el bull. Llavors reservem.
2. Blanquegem els rovells d'ou amb 120 g de sucre. Quan ja estan blanquejats hi anem tirant una mica de la nata sense deixar de remoure, perquè no se'ns coguin els ous i es vagi temperant. És molt important no tirar-ho de cop sinó de mica en mica perquè no se'ns coguin els ous.
3. Colem aquesta barreja amb una malla fina. Ho posem en uns recipients amb una safata de forn amb aigua bullint per fer el bany maria. Ho posem al forn de 150 a 170 graus durant 45 minuts.
4. Per fer el caramel, en una paella tirem 50 g de sucre i anem movent la paella. Quan ja fa olor de caramel però encara no se'ns ha desfet del tot, hi tirem la mantega sense deixar de sacsejar. Llavors hi afegim les cireres i un raig de kirsch fins que evapori una mica l'alcohol. 
5. Quan han passat 45 minuts, traurem les cremes del forn i les deixarem refredar a la nevera durant 4 hores.
6. Un cop estiguin fredes, hi afegirem les cireres amb el seu caramel per sobre i ja ho podrem servir.  
Anar al contingut