Sopa de camagrocs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Els bolets es poden classificar nutricionalment dins del grup de les verdures, són rics en aigua i minerals; i pobres en energia i en greixos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g de camagrocs
5 avellanes torrades
5 ametlles torrades
4 rovells d'ou
1 porro
1 gra d'all
1 bastonet de pa
1 l aigua mineral
500 g sal grossa
500 g sal fina
pebre blanc
farigola
orenga
oli OVE
PREPARACIÓ
1- En un bol gros, hi barregem els 500 g de sal grossa i els 500 g de sal fina.
2- En un bol menut, hi posem una mica d'aquesta barreja de sals, de manera que en cobreixi el fons. Emboliquem delicadament un rovell d'ou amb una gasa, i el col·loquem damunt del fons de sal. Fem la mateixa operació amb tres rovells més i els acabem d'enterrar amb més barreja de sals fins a cobrir-los del tot. Els desem a la nevera durant 1 hora dins d'aquest mateix bol.
3- Tallem un porro ben menut, reservant-ne una fulla verda.
4- Dins d'aquesta fulla verda de porro, hi posem un branquilló de farigola i un altre d'orenga; ens servirà per aromatitzar la sopa.
5- Tallem un all a làmines i el posem a ballar en una olla amb oli d'oliva verge extra, sense deixar que es cremi.
6- Retirem l'all i el reservem. A la mateixa olla hi posem a enrossir el porro tallat, juntament amb el manat aromàtic.
7- Un cop ros, hi afegim els camagrocs nets i l'all reservat, i ho deixem coure fins que els bolets perdin l'aigua. Arribats en aquest punt, enretirem el manat, hi afegim 1 litre d'aigua mineral i ho fem bullir durant 20 minuts.
8- Preparem una picada aixafant en el morter 5 avellanes torrades, 5 ametlles torrades i un bastonet de pa.
9- Quan faci 10 minuts que bull, hi afegim la picada, ho corregim de sal i pebre, i ho deixem bullint els 10 minuts que queden de cocció fins a arribar als 20 minuts totals.
10- Traiem de la nevera el bol amb els rovells ja curats. Els desemboliquem, els netegem, els col·loquem al fons dels bols on servirem la sopa i hi aboquem la sopa per damunt.