Wellington de magret d'ànec

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn d'ànec conté vitamines i minerals variats; en destaca el ferro, el zinc i les vitamines del grup B; també conté quantitats considerables de greix, sobretot concentrat a la pell.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 100 g de rossinyols  

    10 tires de cansalada 

    2 magrets d'ànec 

    4 escalunyes 

    3 pastes de full 

    2 cebes de Figueres 

    1 taronja  

    1 ou 

    Vi ranci 

    Oli OVE 

    Escates de sal  

    Pebre 

PREPARACIÓ

  1. En una paella al foc amb oli enrossim dues cebes de Figueres tallades a la brunesa i també quatre escalunyes igualment tallades.  
  2. Tallem a mida de macedònia 100 g de rossinyols. 
  3. Quan la ceba hagi agafat color, hi tirem els rossinyols, hi apugem al foc i ho enrossim conjuntament cinc minuts. 
  4. Quan veiem que ja no hi ha aigua de vegetació, hi aboquem un raig de vi ranci i en deixem evaporar l'alcohol. Ho coem fins que n'obtinguem una textura de farcit de tipus "duxelle" durant quinze minuts. 
  5. Ratllem a la paella on tenim el farcit la pela de mitja taronja. 
  6. Repelem una mica el greix de dos magrets d'ànec i fem incisions en forma de quadrats al greix que hi hem deixat. En una paella els marquem, començant per la banda del greix. No han d'acabar-se de coure per dins. Napem el greix amb la cullera. 
  7. Obrim una pasta de full. A la part dreta hi repartim una mica de la "duxelle", un magret i cinc tires de cansalada. Ho tapem amb la part esquerra de la pasta de full i ho recargolem per tancar-ho. Fem el mateix amb l'altre magret. 
  8. Posem els dos magrets en una safata amb paper sulfurat. Tallem a tires una altra pasta de full i decorem els dos wellingtons.  
  9. Trenquem i batem un ou. Pintem els dos wellingtons per sobre. Ho salpebrem i ho enfornem 20 minuts a 200º. 
  10. Ja ho podem emplatar acompanyats de patates, cebes, puré... 
Anar al contingut