Sardina crua amb pa ofegat de tomata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xixo Castaño
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Malena, Gimenells (Segrià)
- Dieta: Sense lactosa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 300 g de pa del dia anterior
- 4 sardines
- 250 g de tomata madura
- cibulet
- oli d'oliva
- olives negres aragoneses
- escates de sal
- vinagre
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu les sardines, filetegeu-les, traieu-los les espines i reserveu-les.
A continuació, talleu la tomata a gallons, amaniu-la amb sal, oli i unes gotetes de vinagre i deixeu-la reposar unes 8 hores a la nevera, tapat amb paper film. Després, coleu-la i reserveu, per una banda, el suc que ha fet la tomata durant les 8 hores i, per altra banda, la tomata tallada a gallons, per a una altra ocasió.
Tot seguit, talleu el cibulet ben fi, reserveu-lo, traieu el pinyol de les olives negres, piqueu-les amb un ganivet i reserveu-les.
Finalment, talleu el pa, sense crosta, a rectangles de 4x8 cm i 1,5 cm de gruix, i poseu-los a remullar amb el suc de la tomata, fins que quedin ben ofegats (no s'han d'escórrer).
I ja per acabar, emplateu el pa ofegat de tomata, poseu-hi les sardines al damunt i amaniu-ho amb un raig d'oli d'oliva, les escates de sal, el cibulet i l'oliva negra picada.
A continuació, talleu la tomata a gallons, amaniu-la amb sal, oli i unes gotetes de vinagre i deixeu-la reposar unes 8 hores a la nevera, tapat amb paper film. Després, coleu-la i reserveu, per una banda, el suc que ha fet la tomata durant les 8 hores i, per altra banda, la tomata tallada a gallons, per a una altra ocasió.
Tot seguit, talleu el cibulet ben fi, reserveu-lo, traieu el pinyol de les olives negres, piqueu-les amb un ganivet i reserveu-les.
Finalment, talleu el pa, sense crosta, a rectangles de 4x8 cm i 1,5 cm de gruix, i poseu-los a remullar amb el suc de la tomata, fins que quedin ben ofegats (no s'han d'escórrer).
I ja per acabar, emplateu el pa ofegat de tomata, poseu-hi les sardines al damunt i amaniu-ho amb un raig d'oli d'oliva, les escates de sal, el cibulet i l'oliva negra picada.