Brandada de sardines

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    400 g de sardines

    300 g de patates

  • 300 ml de nata

    150 ml de llet 

    200 ml de fumet vermell

    5 tomàquets pera

    2 cullerades de pasta de tomàquet

    2 grans d'all

    1 fulla de llorer

    Oli OVE

    Sal

    Pebre

    Julivert

PREPARACIÓ

  1. Posem els filets de sardina (escatats i sense espines) dins un recipient amb aigua i sal, a raó de 40 g de sal per litre d'aigua. Han d'estar en aquest bany de sal durant 25 minuts, a la nevera.
  2. Escalfem la llet amb la nata, i hi bullim les patates pelades i tallades a daus. Després d'uns 15 minuts de cocció, les colem. Reservem les patates d'una banda i, els làctics, de l'altra.
  3. Posem oli en una cassola i hi fem enrossir els alls, que haurem pelat i laminat. Quan agafin color, els en traiem i els reservem. Dins d'aquesta mateixa cassola, hi coem les patates a foc mitjà. Quan comenci a agafar cos, hi afegim els alls i ho remenem.
  4. Eixuguem les sardines, les tallem a la brunesa i les afegim a la cassola, ja fora del foc. Ho aixafem, ho remenem, ho triturem i ho emplatem en unes cassoletes. 
  5. Fem un sofregit. Fem una incisió amb forma de creu als tomàquets i els escaldem fins que la pell se'n separi. Els traiem, els posem en aigua i gel, els pelem, els tallem a pètals, en descartem les llavors, els tallem a una mida ben petita i els posem a coure en una paella amb una fulla de llorer. Quan comenci a enganxar-se a la paella, hi afegim un raig d'oli i hi afegim 2 cullerades de pasta de tomàquet. Escalfem el fumet, l'hi aboquem, ho salem i ho deixem reduir.
  6. Cobrim les cassoletes amb el sofregit i les enfornem a 220º durant 10 minuts.
  7. Ho servim amb una mica de julivert picat per sobre, pebre i un raig d'oli d'oliva verge extra.

 

Anar al contingut