Brandada de sardines
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g de sardines
300 g de patates
-
300 ml de nata
150 ml de llet
200 ml de fumet vermell
5 tomàquets pera
2 cullerades de pasta de tomàquet
2 grans d'all
1 fulla de llorer
Oli OVE
Sal
Pebre
Julivert
PREPARACIÓ
- Posem els filets de sardina (escatats i sense espines) dins un recipient amb aigua i sal, a raó de 40 g de sal per litre d'aigua. Han d'estar en aquest bany de sal durant 25 minuts, a la nevera.
- Escalfem la llet amb la nata, i hi bullim les patates pelades i tallades a daus. Després d'uns 15 minuts de cocció, les colem. Reservem les patates d'una banda i, els làctics, de l'altra.
- Posem oli en una cassola i hi fem enrossir els alls, que haurem pelat i laminat. Quan agafin color, els en traiem i els reservem. Dins d'aquesta mateixa cassola, hi coem les patates a foc mitjà. Quan comenci a agafar cos, hi afegim els alls i ho remenem.
- Eixuguem les sardines, les tallem a la brunesa i les afegim a la cassola, ja fora del foc. Ho aixafem, ho remenem, ho triturem i ho emplatem en unes cassoletes.
- Fem un sofregit. Fem una incisió amb forma de creu als tomàquets i els escaldem fins que la pell se'n separi. Els traiem, els posem en aigua i gel, els pelem, els tallem a pètals, en descartem les llavors, els tallem a una mida ben petita i els posem a coure en una paella amb una fulla de llorer. Quan comenci a enganxar-se a la paella, hi afegim un raig d'oli i hi afegim 2 cullerades de pasta de tomàquet. Escalfem el fumet, l'hi aboquem, ho salem i ho deixem reduir.
- Cobrim les cassoletes amb el sofregit i les enfornem a 220º durant 10 minuts.
- Ho servim amb una mica de julivert picat per sobre, pebre i un raig d'oli d'oliva verge extra.