Ajoblanco d'herbes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'ametlla és una fruita seca, rica en vitamina E, de funció antioxidant, i greixos saludables del tipus poliinsaturats, nutrients importants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g d'ametlla marcona pelada crua

    250 g d'oli OVE

    75 g de pa de pagès

    4 filets de sardina fumada

    3 grans d'all escalivats

    una cullerada de vinagre de xerès

    un grapat de xips d'ametlla 

    aigua mineral

    cerfull

    estragó

    farigola cítrica

PREPARACIÓ

  1. Escalivem l'all al forn 35 minuts a 220 graus.
  2. Torrem l'ametlla tallada a la paella amb un raig d'oli OVE. Hi posem la sal al final i ho reservem.
  3. Remullem el pa amb aigua freda dins el got americà.
  4. Desfullem l'estragó i el cerfull. Posem un pot amb aigua al foc.
  5. Hi escaldem les herbes, el cerfull i l'estragó i les posem dins el got americà, ben escorregudes.
  6. Hi afegim els alls escalivats, les ametlles i 50 g d'oli d'oliva verge extra i ho triturem fins a tenir una massa compacta.
  7. Traiem les sardines en conserva i retirem 4 cullerades d'oli de les sardines. Les reservem.
  8. Sense que s'escalfi la massa perquè no es talli, hi anem afegint aigua freda i oli fins que ens agafi una textura de crema clara.
  9. Colem la massa, hi afegim sal i vinagre, ho remenem i ho deixem reposar 2 hores.
  10. Tallem les sardines a mida macedònia.
  11. Desfullem la farigola cítrica.
  12. Remenem la crema, ho tastem i ho rectifiquem de sal.
  13. Ho servim dins un bol amb la sardina, l'ametlla torrada i la farigola cítrica per sobre.
Anar al contingut