Ajoblanco d'herbes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'ametlla és una fruita seca, rica en vitamina E, de funció antioxidant, i greixos saludables del tipus poliinsaturats, nutrients importants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g d'ametlla marcona pelada crua
250 g d'oli OVE
75 g de pa de pagès
4 filets de sardina fumada
3 grans d'all escalivats
una cullerada de vinagre de xerès
un grapat de xips d'ametlla
aigua mineral
cerfull
estragó
farigola cítrica
PREPARACIÓ
- Escalivem l'all al forn 35 minuts a 220 graus.
- Torrem l'ametlla tallada a la paella amb un raig d'oli OVE. Hi posem la sal al final i ho reservem.
- Remullem el pa amb aigua freda dins el got americà.
- Desfullem l'estragó i el cerfull. Posem un pot amb aigua al foc.
- Hi escaldem les herbes, el cerfull i l'estragó i les posem dins el got americà, ben escorregudes.
- Hi afegim els alls escalivats, les ametlles i 50 g d'oli d'oliva verge extra i ho triturem fins a tenir una massa compacta.
- Traiem les sardines en conserva i retirem 4 cullerades d'oli de les sardines. Les reservem.
- Sense que s'escalfi la massa perquè no es talli, hi anem afegint aigua freda i oli fins que ens agafi una textura de crema clara.
- Colem la massa, hi afegim sal i vinagre, ho remenem i ho deixem reposar 2 hores.
- Tallem les sardines a mida macedònia.
- Desfullem la farigola cítrica.
- Remenem la crema, ho tastem i ho rectifiquem de sal.
- Ho servim dins un bol amb la sardina, l'ametlla torrada i la farigola cítrica per sobre.