Sardines amb gavardina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les sardines són peixos del tipus blau, que aporten greixos omega 3, beneficiosos per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    500 g sardina petita  

    150 ml sidra  

    60 g farina de blat  

    60 g farina de cigró  

    3 tomàquets de penjar  

    2 ous 

    1 cullerada cafè impulsor  

    1 gra d'all  

    Brins de safrà  

    Pa de vidre  

    Oli OVE 

    Julivert  

    Farina  

    Escates de sal  

    Sal 

PREPARACIÓ

 

  1. Posem en un bol 60 g de farina de blat, 60 g de farina de cigró, 1 cullerada de cafè d'impulsor, 150 ml de sidra, uns quants brins de safrà i un polsim de sal. 
  2. Trenquem dos ous i n'afegim els rovells al bol. Ho integrem amb les varetes manuals. 
  3. Afegim un glaçó al bol, ho tapem amb un plat i ho posem a la nevera fins al moment d'arrebossar. 
  4. Escatem les sardines i els traiem el cap i les tripes. Les netegem dins un bol amb aigua. 
  5. Traiem les espines de les sardines i en fem filets. 
  6. Posem les sardines ja filetejades en un bol amb aigua i gel per dessagnar-les durant 5 minuts. 
  7. Posem en un got batedor oli OVE, julivert i un gra d'all pelat i sense el germinat. Ho triturem i ho reservem. 
  8. Posem en una safata farina de blat per enfarinar les sardines. 
  9. Posem una paella amb oli OVE abundant. 
  10. Traiem les sardines del bol i les eixuguem. 
  11. Traiem de la nevera l'orly que teníem reposant. 
  12. Passem les sardines per farina i després per la massa orly. 
  13. Fregim les sardines i les reservem. 
  14. Tallem el pa de vidre i l'enfornem 5 minuts a 200º 
  15. Traiem el pa del forn i tallem un tomacó pel mig. 
  16. Emplatem posant al plat les torrades amb tomacó, unes escates de sal, les sardines amb gavardina i el mojo picón de julivert. 

 

Anar al contingut