Salmó amb crema de formatge i salsa de tàperes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Albert Ortiz
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Axol

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 280 g de salmó en supremes
  • Brots d'alfàbrega (opcional)
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Per a la crema de formatge:
  • 200 g de formatge tendre de cabra
  • 500 g de patata bufet
  • 100 g de crema de llet
  • 50 g de mantega
  • Pebre negre mòlt
  • Per a la meunière de tàperes:
  • 20 g de tàperes en conserva
  • 1/2 ceba tendra picada
  • Suc d'una llimona
  • 75 g de mantega

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les patates, talleu-les a daus grossos i poseu-les a bullir amb aigua i sal a foc lent durant 20 minuts aproximadament. Quan estiguin cuites, escorreu-les i reserveu-les.

A continuació, en una cassola escalfeu la crema de llet amb el formatge fins que es fongui. Després, poseu-ho en un bol, afegiu-hi les patates, la mantega, la sal i el pebre, tritureu-ho tot amb el braç del batedor (pímer) i reserveu-ho en calent.

Per fer la meunière de tàperes, sofregiu la ceba picada amb la mantega. Quan estigui ben daurada, afegiu-hi el suc de llimona i les tàperes i deixeu-ho reduir. Quan hagi reduït, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho.

Tot seguit, marqueu el salmó en una planxa ben calenta, amb una mica d'oli, només per la part de la pell, durant uns quants minuts, i acabeu-lo de coure durant 4 minuts al forn, prèviament preescalfat a 180 graus. Un cop cuit, retireu-ne la pell.

I ja per acabar, poseu el salmó al plat, tapeu-lo amb una mica de crema de formatge (opcionalment en podem posar una mica més en un bol a part per servir a taula), salseu-lo amb la meunière de tàperes i guarniu-lo amb els brots d'alfàbrega.
Anar al contingut