Remenat de bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els bolets es poden classificar nutricionalment dins el grup de les verdures, són rics en aigua i minerals, i pobres en greixos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g de bolets barrejats
8 ous
1 ceba de Figueres
1 gra d'all
pebre blanc
farigola
fulles de pi
sal
oli ove
aigua mineral
I per fer la maionesa de bolets
50 g de bolets barrejats
50 g de mantega pomada
Un ou
Oli OVE
pebre blanc
sal
PREPARACIÓ
PRIMER DE TOT FEM LA MAIONESA DE BOLETS
Bullim en un pot 50 g de bolets barrejats durant 10 minuts.
Fem una maionesa amb un ou, oli ove, un polsim de sal i pebre blanc.
Escorrem els bolets.
Triturem els bolets amb una mica del líquid de bullir-los i els passem per una malla fina.
Barregem els bolets amb 50 g de mantega pomada i els incorporem a la maionesa.
Reservem aquesta maionesa a la nevera perquè es refredi.
COMENCEM A FER EL REMENAT DE BOLETS
Tallem la ceba molt petita i la tirem a la paella calenta amb l'oli ove, l'all, un farcellet de farigola i fulles de pi. Ho enrossim i després aixequem sucres amb un raig d'aigua. Ho reservem.
Rentem bé els bolets traient-ne tota la terra i fullaraca que duguin. A la mateixa paella on hem enrossit les herbes i la ceba saltem els bolets, però no gaire, s'ha d'evitar que s'enrosseixin.
Al final del saltat hi tirem la ceba, hi afegim sal i ho remenem fins que s'integrin els sabors. Ho reservem.
Preparem un bany Maria posant al foc un dit d'aigua en un pot.
Hi posem un bol i hi batem els 8 ous amb un polsim de sal i pebre blanc.
Posem al bany Maria els bolets i els remenem sense parar fins que qualli gairebé del tot.
Un cop així els tirem a la paella per fer una capa cruixent per sobre.
Estenem la maionesa a sobre del pa torrat i ho servim amb julivert fresc picat.