Popets amb ceba

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    En comparació amb la resta de marisc, els popets tenen un baix contingut energètic i de colesterol. Destaca la seva aportació de calci i vitamina A. La ceba és rica en compostos de sofre i vitamines C i E. A més, destaca el seu contingut en substàncies amb acció antioxidant per a l'organisme.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 12 popets blancs
  • Mitja copa de vi ranci
  • 1 copa de cava
  • 8 cebes tendres
  • 2 grans d'all
  • 1 bitxo fresc
  • sal
  • pebre blanc
  • alfàbrega fresca
  • oli d'oliva verge extra
  • 2 gots de fumet

PREPARACIÓ

1. Dins d'una cassola gran, fem suar la ceba tallada a juliana amb el bitxo tallat a rodelles, l'all a làmines i una mica de sal. La taparem fins que agafi color, és a dir, fins que la ceba estigui ben rossa.
2. Mentre això va fent, netegem els pops amb aigua i sal.
3. En una paella a part, els saltarem amb un raig d'oli, fins que ens quedin rossos de les dues bandes. Just quan ens estan quedant ben rossos, hi tirarem el vi ranci. Un cop s'ha evaporat una mica l'alcohol, ho tirem tot dins la cassola on tenim la ceba rossa. Ho barrejarem tot bé, hi afegim el cava i els dos gots de fumet. Deixem que tot faci xup xup 30 minuts a foc mitjà. Després tirarem l'alfàbrega fresca per sobre.
4. Els deixarem reposar com a mínim dues hores abans de menjar-los, els tornarem a escalfar per menjar-los però han de reposar.
Anar al contingut