Pollastró picant
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La caiena és rica en capsaïcina, una substància de què no hem d'abusar, i tot i que aporta alguns nutrients antioxidants i pot ajudar a la digestió, és un irritant per al sistema digestiuAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 pollastrons
300 g de cirerols
15 ml de salsa de soja
4 caienes
4 escalunyes
3 cullerades de pebre vermell fumat dolç
2 cullerades d e salsa d'ostres
2 cullerades d'all en pols
2 cebes tendres
1 cullerada de cúrcuma
1 grapat de blat de moro torrat
1/2 manat de julivert
1/2 manat de coriandre
Vi ranci
Pebre negre
Gingebre
Pebre vermell fumat dolç
Oli
PREPARACIÓ
- Comencem fent el marinat dels pollastrons. Piquem en un morter pebre negre, quatre caienes amb una cullerada de cúrcuma en pols i 3 cullerades de pebre vermell fumat dolç.
- Ho integrem tot.
- Pelem i piquem 4 escalunyes i les afegim al morter.
- Afegim al marinat gingebre fresc ratllat i dues cullerades de salsa d'ostres. Hi afegim 15 ml de salsa de soja.
- Ho barregem tot perquè es converteixi en una salsa.
- Si els pollastrons tenen plomes, les socarrimem amb el bufador i després netegem els punts negres que han quedat a la pell del pollastró sota l'aixeta i els eixuguem.
- Empastifem bé els pollastrons amb el marinat preparat i els posem en un tàper.
- Deixem els pollastrons tota la nit a la nevera.
- Passades les hores del marinat, posem els pollastrons en una safata de forn amb una reixa que els aixequi una mica. Lliguem els pollastrons marinats i tirem vi ranci i aigua a la part inferior de la safata de forn.
- Fiquem els pollastrons al forn 30 minuts a 220 graus.
- Mentrestant, fem una picada d'herbes amb 1/2 manat de julivert i 1/2 manat de coriandre.
- Tallem dues cebes tendres a la brunesa i les afegim a les herbes.
- Tallem per la meitat 300 g de cirerols nets i els afegim al bol amb la ceba i les herbes herbes.
- Piquem al morter un grapat de blat de moro torrat.
- Afegim al morter pebre vermell fumat dolç i ho integrem.
- En un bol barregem el contingut del morter i les herbes, hi posem un raig d'oli i ho integrem.
- Deslliguem els pollastrons i els tallem per la meitat.
- Hi tirem la picada per sobre i els servim.