Pollastró picant

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La caiena és rica en capsaïcina, una substància de què no hem d'abusar, i tot i que aporta alguns nutrients antioxidants i pot ajudar a la digestió, és un irritant per al sistema digestiuAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

    2 pollastrons

    300 g de cirerols

    15 ml de salsa de soja

    4 caienes

    4 escalunyes

    3 cullerades de pebre vermell fumat dolç

    2 cullerades d e salsa d'ostres

    2 cullerades d'all en pols

    2 cebes tendres

    1 cullerada de cúrcuma

    1 grapat de blat de moro torrat

    1/2 manat de julivert

    1/2 manat de coriandre  

    Vi ranci  

    Pebre negre  

    Gingebre  

    Pebre vermell fumat dolç  

    Oli

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent el marinat dels pollastrons. Piquem en un morter pebre negre, quatre caienes amb una cullerada de cúrcuma en pols i 3 cullerades de pebre vermell fumat dolç.
  2. Ho integrem tot.         
  3. Pelem i piquem 4 escalunyes i les afegim al morter.  
  4. Afegim al marinat gingebre fresc ratllat i dues cullerades de salsa d'ostres. Hi afegim 15 ml de salsa de soja.  
  5. Ho barregem tot perquè es converteixi en una salsa.
  6. Si els pollastrons tenen plomes, les socarrimem amb el bufador i després netegem els punts negres que han quedat a la pell del pollastró sota l'aixeta i els eixuguem.  
  7. Empastifem bé els pollastrons amb el marinat preparat i els posem en un tàper.  
  8. Deixem els pollastrons tota la nit a la nevera.   
  9. Passades les hores del marinat, posem els pollastrons en una safata de forn amb una reixa que els aixequi una mica. Lliguem els pollastrons marinats i tirem vi ranci i aigua a la part inferior de la safata de forn.  
  10. Fiquem els pollastrons al forn 30 minuts a 220 graus.  
  11. Mentrestant, fem una picada d'herbes amb 1/2 manat de julivert i 1/2 manat de coriandre.
  12. Tallem dues cebes tendres a la brunesa i les afegim a les herbes.         
  13. Tallem per la meitat 300 g de cirerols nets i els afegim al bol amb la ceba i les herbes herbes.  
  14. Piquem al morter un grapat de blat de moro torrat.
  15. Afegim al morter pebre vermell fumat dolç i ho integrem.
  16.  En un bol barregem el contingut del morter i les herbes, hi posem un raig d'oli i ho integrem.  
  17. Deslliguem els pollastrons i els tallem per la meitat.
  18. Hi tirem la picada per sobre i els servim.
Anar al contingut