Pollastre morú
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
S'ha d'anar amb molt de compte quan s'elaboren preparacions amb ou cru pel risc d'infecció per salmonel·la. Prepararem la salsa maionesa amb la mínima antelació possible.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 pollastrons tallats a vuitens
2 iogurts grecs
2 cebes tendres
1 ceba morada
1 ou
1 llimona
20 olives ie-ie
1 gra d'all
2 culleradetes de comí en gra
safrà
1 cullerada de canyella en pols
1 cullerada de pebre vermell fumat dolç
1 cullerada de pebre vermell fumat picant
coriandre
menta
sal
pebre negre
oli OVE
vi ranci
PREPARACIÓ
- Tallem a vuitens els pollastrons.
- Posem a torrar uns brins de safrà a la paella.
- Piquem en el morter 2 cullerades de comí en gra.
- Barregem en un bol el comí aixafat, el safrà, 1 cullerada de canyella en pols, 1 cullerada de pebre vermell fumat picant i una altra de dolç, oli OVE i sal.
- Afegim els trossos dels pollastrons i ho remenem. Ho filmem i ho deixem a la nevera durant 24 hores.
- Marquem el pollastre en una cassola a foc mitjà.
- Tallem a juliana les tres cebes (dues de tendres i una de morada) i les afegim a la cassola. Apugem el foc.
- Afegim vi ranci a la cassola i deixem evaporar l'alcohol.
- Fem una maionesa amb un all, 1 ou, oli OVE, unes gotes de llimona i sal.
- Afegim dos iogurts grecs a la maionesa i ho barregem.
- Tallem unes fulles de coriandre i de menta i les reservem en un bol.
- Servim el pollastre amb ceba, afegint-hi 20 olives ie-ie, la salsa, la barreja d'herbes i una mica de pebre negre.