Pollastre de pagès amb escarlots
- Programa: Caçadors de bolets
- Cuina: Jordi Juncà, del restaurant Ca l'Enric (La Vall de Bianya)
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- (per 4 persones)
- Pollastre de pagès (3 kg)
- Quatre grans d'all
- Julivert
- 4 tomàquets de penjar
- 6 cebes de platillo
- Carlets frescos o en conserva
- Oli
- Sal
- Aigua o brou de pollastre
PREPARACIÓ
1.-Sofregim el pollastre en una cassola amb una mica d'oli. Fregiu-lo uns 10-15 minuts.
2.-Després, hi posarem els grans d'all sencers i tot seguit el julivert picat, el secret d'aquest rostit. A continuació, hi afegim les cebetes i quan siguin rosses hi posem els tomàquets tallats a trossets. És preferible fer servir tomàquet de penjar perquè té més suc.
3.-Un cop cuit el tomàquet, hi posem els carlets tallats a trossos.
4.-Per acabar, ho cobrirem amb aigua calenta perquè no s'aturi la cocció.
Deixem que es vagi fent a poc a poc durant una hora llarga afegint-hi aigua si es quedés sense. Abans de retirar-ho del foc, hem de deixar que evapori l'aigua completament perquè quedi un suc ben concentrat.
2.-Després, hi posarem els grans d'all sencers i tot seguit el julivert picat, el secret d'aquest rostit. A continuació, hi afegim les cebetes i quan siguin rosses hi posem els tomàquets tallats a trossets. És preferible fer servir tomàquet de penjar perquè té més suc.
3.-Un cop cuit el tomàquet, hi posem els carlets tallats a trossos.
4.-Per acabar, ho cobrirem amb aigua calenta perquè no s'aturi la cocció.
Deixem que es vagi fent a poc a poc durant una hora llarga afegint-hi aigua si es quedés sense. Abans de retirar-ho del foc, hem de deixar que evapori l'aigua completament perquè quedi un suc ben concentrat.