Pollastre amb verdures

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta de pollastre i verdures és lleugera i rica en nutrientsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    6 contracuixes de pollastre

  • 6 cebes tendres xineses
  • 2 bledes xineses
  • 2 pebrots verds
  • 1 pebrot vermell
  • 200 g cama-secs
  • 50 ml salsa de soja
  • 50 ml mirin
  • Vi ranci
  • Gingebre
  • Sèsam negre torrat
  • Oli de sèsam
  • Oli d'oliva verge extra
  • Porradell

PREPARACIÓ

  1. Posem les contracuixes, sense pell ni os, en una carmanyola amb 50 ml de salsa de soja, 50 ml de mirin (vi dolç d'arròs), un rajolí d'oli de sèsam i gingebre ratllat. Ho barregem bé, ho tapem i ho deixem marinant 12 h a la nevera.
  2. Tallem a biaix les cebes tendres xineses.  
  3. Tallem a macedònia el pebrot verd i el vermell.
  4. Tallem a juliana les penques de la bleda xinesa. Les fulles les tallem en tres talls.    
  5. Escalfem el wok. Un cop ben calent, hi afegim un raig d'oli i hi saltem el pollastre marinat, tallat a mida mossegada. Un cop cuit, el reservem fora del foc.
  6. Saltem les cebes tendres xineses. A mig fer, hi afegim els pebrots. Un cop agafen color, hi afegim les penques de les bledes tendres xineses. Quan comencen a minvar, hi afegim les fulles. Quan tenim les fulles estovades, hi afegim els cama-secs i ho saltem tot junt uns minutets. Hi afegim el pollastre i ho tastem per saber si li cal més o menys soja.
  7. Un cop ho tenim tot integrat, hi aboquem un raig de vi ranci i, si li cal, un raig de soja.
  8. Ho emplatem, posant-hi una mica de porradells picat per damunt.
Anar al contingut