Pollastre amb verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta de pollastre i verdures és lleugera i rica en nutrientsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
6 contracuixes de pollastre
- 6 cebes tendres xineses
- 2 bledes xineses
- 2 pebrots verds
- 1 pebrot vermell
- 200 g cama-secs
- 50 ml salsa de soja
- 50 ml mirin
- Vi ranci
- Gingebre
- Sèsam negre torrat
- Oli de sèsam
- Oli d'oliva verge extra
- Porradell
PREPARACIÓ
- Posem les contracuixes, sense pell ni os, en una carmanyola amb 50 ml de salsa de soja, 50 ml de mirin (vi dolç d'arròs), un rajolí d'oli de sèsam i gingebre ratllat. Ho barregem bé, ho tapem i ho deixem marinant 12 h a la nevera.
- Tallem a biaix les cebes tendres xineses.
- Tallem a macedònia el pebrot verd i el vermell.
- Tallem a juliana les penques de la bleda xinesa. Les fulles les tallem en tres talls.
- Escalfem el wok. Un cop ben calent, hi afegim un raig d'oli i hi saltem el pollastre marinat, tallat a mida mossegada. Un cop cuit, el reservem fora del foc.
- Saltem les cebes tendres xineses. A mig fer, hi afegim els pebrots. Un cop agafen color, hi afegim les penques de les bledes tendres xineses. Quan comencen a minvar, hi afegim les fulles. Quan tenim les fulles estovades, hi afegim els cama-secs i ho saltem tot junt uns minutets. Hi afegim el pollastre i ho tastem per saber si li cal més o menys soja.
- Un cop ho tenim tot integrat, hi aboquem un raig de vi ranci i, si li cal, un raig de soja.
- Ho emplatem, posant-hi una mica de porradells picat per damunt.