Pollastre amb prunes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La fruita seca, tot i que és més energètica que la fresca, també concentra grans quantitats de vitamines, minerals i fibra, i sempre enriquirà els àpats.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

    4 cuixes de pollastre

    12 prunes sense pinyol

    1,5 l de brou de gallina

    2 cebes de Figueres

    2 tomàquets de penjar

    1 llima

    1 cabeça d'alls

    1 fulla de llorer

    Farina d'ametlla

    Pebre

    Vi ranci

    Julivert

    Oli OVE

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem quatre cuixes de pollastre en un recipient amb aigua i sal. Les mantenim en aquest bany de sal durant una hora (20 g de sal per litre d'aigua). 
  2. Tallem a la brunesa dues cebes de Figueres netes. 
  3. Partim per la meitat una cabeça d'alls i els freguem en una paella on ja hem posat una mica d'oli.  Deixem la cabeça a la paella. 
  4.  Aboquem la ceba a la paella. L'hi sofregim, uns 40 minuts. 
  5. Traiem el pollastre del bany de sal i el pebrem. 
  6. Posem una cassola al foc, hi afegim un raig d'oli i hi posem les cuixes de pollastre. Les enrossim. 
  7. Aboquem a la cassola de la ceba una mica de brou de gallina. 
  8. Girem les cuixes. 
  9. Afegim a les cuixes una llima tallada a rodelles. Deixem que les cuixes es vagin fent i agafin color daurat. 
  10. Afegim a les cuixes un raig de vi ranci i dos tomacons ratllats. Ho remenem. 
  11. Aboquem a la cassola de les cuixes dotze prunes. Ho pebrem una miqueta. 
  12. Afegim a les cuixes el contingut de la cassola de la ceba, hi aboquem la resta del brou (en total, n'hi necessitem un litre i mig) i hi afegim dues fulles de llorer. Ho deixem coent-se durant 40 minuts. 
  13. Aboquem a la cassola dues cullerades de farina d'ametlla. Les hi integrem. 
  14. Tallem primet unes quantes fulles de julivert. 
  15. Servim les cuixes de pollastre amb prunes i salsa i ho rematem amb el julivert picat. I ja ho tenim!!! 

 

Anar al contingut