Pancake de plàtan

INGREDIENTS

  • 120 g farina de civada 

    4 ous 

    2 plàtans madurs 

    1 iogurt de cabra 

    Mantega 

    Pernil ibèric 

    Ricotta 

    Mel 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Fem els pancakes separant clares i rovells de 4 ous. En un bol, hi posem les 4 clares, i en un got batedor, hi posem 2 dels rovells. Els altres 2 rovells els guardem en un recipient tapats a la nevera. 
  2. Muntem les clares a punt de neu afegint-hi un pessic de sal. Un cop muntades, les reservem. 
  3. Pelem 2 plàtans madurs, els tallem a rodelles gruixudes i els afegim al got batedor on tenim els rovells. Ho triturem fins que tinguem una textura cremosa. 
  4. Passem el contingut del got batedor en un bol i hi afegim 120 g de farina de civada. Ho barregem bé. 
  5. Incorporem en 2 o 3 cops les clares al bol de la barreja d'ous, plàtans i farina. Ho anem integrant amb moviments suaus perquè no perdi aire. 
  6. Posem una paella al foc. Pintem la base amb una mica de mantega. Quan la paella està calenta, hi afegim un cullerot de massa donant forma de cercle. Quan es desenganxa de la paella li donem la volta i ho coem fins que es torni a desenganxar. 
  7. Els anem reservant en un plat. 
  8. Ho emplatem posant 4 pancakes en una safata, en un costat, hi posem unes làmines de pernil salat i a l'altra, una mica de formatge ricotta i un fil de mel. I ja tenim dues opcions per esmorzar o berenar fetes en un tres i no res. 
Anar al contingut