Flam de nous i plàtan

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els plàtans són el complement ideal per a aquells que tenen una vida activa, ja que són rics en hidrats de carboni, potassi i magnesi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 50 g de sucre llustre  

    30 g de sucre blanc  

    20 g de sucre morè  

    450 ml de beguda nous  

    250 ml de nata del 35%  

    2 plàtans  

    Fava tonca  

    Llimona  

    Fulls de gelatina  

    Aigua  

    Branca de canyella  

PREPARACIÓ

  1. Hidratem tres fulls de gelatina en aigua.  
  2. Aboquem en un pot al foc 450 ml de beguda de nous. Hi afegim una branca de canyella, 20 g de sucre morè i la pela d'una llimona. Ho portem a ebullició i un cop bulli hi apaguem el foc i ho tapem per deixar-ho infusionar deu minuts.  
  3. Pelem i tallem a rodelles dos plàtans madurs. Traurem del pot la branca de canyella i la pela de la llimona i hi afegirem les rodelles. Ho courem dos minuts a foc mitjà.  
  4. Posarem el contingut del pot en un got batedor. També hi afegirem els fulls de gelatina escorreguts i eixuts i ho triturarem tot.  
  5. Per preparar el caramel, posarem 30 g de sucre blanc en una paella i deixarem que es desfaci fins que n'obtinguem una textura caramel·litzada.  
  6. Haurem posat prèviament al congelador quatre flameres perquè estiguin ben fredes. Les traurem i hi posarem el caramel ben distribuït. Deixarem refredar el caramel.  
  7. Un cop fred, posarem a cada flamera el contingut que hem batut. Després portarem les flameres a la nevera 30 minuts.  
  8. Farem una xantillí posant a dins d'un bol inox fred 250 ml de nata del 35 % de matèria grassa, freda, 50 g de sucre de llustre i una mica de fava tonca que ratllarem. Ho muntarem amb les varetes elèctriques fins que n'obtinguem la textura de nata muntada.  
  9. Ja podrem treure els flams de la nevera i desemmotllar-los. Després hi afegirem la xantillí.    
Anar al contingut