Brioix amb plàtan i cremós de torró

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El plàtan mascle (per menjar cuit) és semblant al plàtan comú (per menjar cru) pel que fa al contingut de vitamines i minerals. El plàtan comú conté sucres senzills i el plàtan mascle, de textura farinosa, són en forma de midó, i per això és molt menys dolç.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 300 g torró tou d'ametlla 

    100 g mel de romaní  

    100 g pernil ibèric  

    80 ml aigua  

    4 brioixos  

    2 plàtans mascles 

    1 llima 

    Mantega 

    Oli OVE 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Trossegem 300 g de torró tou d'ametlla i el fiquem al got batedor juntament amb un raig de suc de llima, 100 g de mel de romaní i 80 ml d'aigua. Ho batem i ho passem a un biberó. 
  2. Posem abundant oli OVE en una cassola fonda i encenem el foc. Quan l'oli és calent hi posem 2 plàtans mascles tallats en tires ben primes. Fregim i reservem els plàtans en paper absorbent. Després els traiem del paper i els salem. 
  3. Posem una paella al foc i hi afegim una nou de mantega. Tallem un brioix per la meitat, i quan la mantega s'hagi fos enrossim el brioix per les quatre bandes.  
  4. Muntem l'entrepà posant dins el brioix el cremós de torró, les tires de plàtan i, finalment, 100 g de pernil ibèric.  
Anar al contingut