Pancakes amb toffee de moca

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'alvocat és una fruita molt energètica que conté greixos insaturats, és a dir, del tipus cardiosaludable.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 180 g de plàtan madur   

    160 g de farina de blat  

    100 g de sucre blanc  

    80 g d'alvocat madur  

    40 g de sucre morè  

    250 ml de beguda de civada  

    150 ml de nata 35% MG  

    Mantega Cadí

    Impulsor químic  

    Grans de cafè  

    2 ous  

    Cacau en pols  

    Sal  

    Cardamom  

    Ametlla laminada  

PREPARACIÓ

  1. Comencem per fer la massa dels pancakes. Pelem i tallem 180 g de plàtan madur i el posem en un got americà. En reservem una mica per a la presentació final.   
  2. En el got també hi posem 80 g d'alvocat madur, 250 ml de beguda de civada, 2 ous, 40 g de sucre morè i 1 culleradeta de sal. Ho triturem tot fins a obtenir una pasta.  
  3. Tamisem en un bol 160 g de farina de blat i una culleradeta d'impulsor. Després ho afegim al got americà i ho integrem. Reservarem la massa en un bol que tapem durant 10 minuts.  
  4. Comencem a fer el toffee posant en un pot al foc 150 ml de nata 35% MG, grans de cafè, 1 cardamom esclafat i una cullerada de cacau en pols. Ho portem a ebullició, ho retirem del foc i ho deixem infusionar.  
  5. En una paella al foc hi afegim 100 g de sucre blanc que desfem a foc fluix. Quan el caramel té un color fosc, el retirem del foc. Afegim a la paella 1 nou de mantega Cadí pomada i deixem que es desfaci.  
  6. Colem a la paella la nata infusionada, que ha d'estar calenta. Ho remenem i portem de nou al foc. Ho courem 2 minuts a foc fort remenant tota l'estona. Ens ha de quedar una textura densa.  
  7. Escalfem una paella al foc amb una mica de mantega Cadí. Recuperem la massa dels pancakes i la remenem amb una cullera. Quan la mantega està desfeta, aboquem a la paella la massa amb un cullerot. En podem fer dos o tres alhora, però que no es toquin. Migtapem i coem a foc baix dos minuts per banda i banda. Anirem reservant els pancakes en un plat tapats amb un drap de cotó.  
  8. Tallem a daus el tros de plàtan que havíem reservat i emplatem. Primer posarem un pancake, el toffee, un altre pancake, toffee, pancake... fins a fer una torre. Al damunt hi posem els daus de plàtan, ametlla laminada i, per últim, més toffee.   
Anar al contingut