Brioix amb crema de cacauet i plàtan

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El plàtan mascle és semblant al plàtan comú pel que fa al contingut de vitamines i minerals; tots dos són pobres en greixos i en proteïnes. La principal diferència és el contingut d'hidrats de carboni: el plàtan mascle, de textura farinosa, són en forma de midó, i per això és molt menys dolç.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A LA MASSA:

    400 g farina de força 

    50 g mantega  

    20 g sucre  

    20 g llevat fresc 

    200 ml llet fresca  

    3 ous 

    1 beina de vainilla 

    Mantega 

     

  • PER A LA COBERTURA: 

    1 plàtan mascle 

    Mel 

    Crema de cacauet 

    Cacauets torrats salats 

    Canyella en pols 

    Oli OVE 

PREPARACIÓ

  1. En un bol pastadora hi afegim 400 g de farina de força, 20 g de llevat fresc, 2 ous, 20 g de sucre, l'interior d'una beina de vainilla, 100 ml de llet fresca i un polsim de sal. Pastem ja sigui amb pastadora o a mà. 
  2. Al cap d'una estona hi incorporem la resta de la llet, 100 ml. Pastem uns 15 minuts més. 
  3. Hi afegim a poc a poc 15 g de mantega tallada a quadradets fins que estigui ben integrada. 
  4. Traiem la massa de la pastadora i la posem a la fusta, on la treballarem fins que ens quedi una bola. La posem en un pol amb un drap humit al damunt durant 30 minuts. 
  5. Destapem la massa i la dividim en 8 boles. Donarem a cada tros forma de brioix.  
  6. Posarem els brioixos dins un motlle de 21 cm x 17 cm untat prèviament amb mantega. Tapem el motlle amb un drap humit fins que la massa dobli el seu volum. 
  7. Pintem el brioix fermentat amb un ou batut.  
  8. Enfornem el brioix durant 30 minuts a 180º. 
  9. En una cassola petita hi posem oli. Tallem un plàtan mascle a rodelles fines i les fregim en l'oli calent. Salem i reservem en un paper absorbent. 
  10. Agafem els brioixos que hem deixat refredar i els obrim pel mig, com un entrepà. N'untem l'interior amb crema de cacauet i un fil de mel. 
  11. En un morter piquem un grapat de cacauets salats. 
  12. Fiquem dins dels brioixets els xips de plàtan, els cacauets picats i una mica de canyella per sobre.
Anar al contingut