Coulant de rom cremat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El sucre de coco, de color i aroma torrats, té molts més nutrients que el sucre blanc, modestes quantitats de vitamines antioxidants, minerals, aminoàcids i fibra, el fan l'endolcidor "natural" més nutritiuAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    75 g xocolata 70% cacau

    40 g sucre coco

    40 ml de rom

    30 g cacau desgreixat

    25 g oli de coco

    3 ous

    4 grans de cafè

    2 plàtans madurs

    2 g cafè soluble en pols

    1 taronja petita

    1 canyella

    1 anís en gra

    1 cardamom

    1 clau

    1 pela llimona

    1 pela taronja

    Sal

PREPARACIÓ

 

  1. Posem en un pot 40 ml de rom, 1 pela de llimona, 1 pela de taronja, 1 canonet de canyella, 1 anís en gra, 1 clau, uns grans de cardamom i 4 grans de cafè. Ho cremem fins que tot l'alcohol s'evapori.
  2. Espremem una taronja petita i n'afegim el suc al cremat. Ho tapem i ho deixem infusionar.
  3. Separem clares i rovells de 3 ous i les posem en bols separats.
  4. Blanquegem els rovells amb 40 g de sucre de coco.
  5. Muntem les clares amb un polsim de sal.
  6. Pelem i tallem dos plàtans (com més madurs millors) i els posem en un got batedor. Hi afegim els rovells blanquejats.
  7. Desfem al bany maria 75 g de xocolata 72% amb 25 g d'oli de coco.
  8. Buidem en un recipient petit el "cremat" que hem fet al començament.
  9. Buidem el cremat dins la barreja de xocolata i coco que tenim desfent-se al bany maria. Ho integrem.
  10. Posem al got batedor el contingut del bany maria i ho batem. Hi afegim 30 g de cacau desgreixat iels 2 g de cafè soluble en pols.
  11. Aboquem la crema resultant en el bol on tenim les clares muntades, sempre amb moviment d'embolcallat per facilitar la integració dels ingredients al bol.
  12. Un cop ho integrem, fem la maniobra contrària i aboquem el contingut del bol en el got batedor. Ho reservem.
  13. Amb una mica d'oli de coco liquat pintem els motllos que després enfornarem.
  14. Buidem la crema del got batedor als motlles i els posem al congelador unes dues hores.
  15. Posem els motlles al forn on els tindrem a 200º 8 minuts.
  16. Buidem el contingut dels motlles sobre un plat (com si es tractés d'un flam) i els empolsinem amb cacau en pols.
Anar al contingut