Pizza amb flors de carbassó

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les flors de carbassó són com una verdura, riques en aigua, vitamines, minerals i lleugeres en energiaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones  

     

    6 flors de carbassó

    6 tomàquets en conserva  

    125 g de brossat  

    200 g de farina

    300 ml de cervesa  

    2 porros   

    2 cullerades de pasta de tomàquet  

    1 carbassó

    1 massa de pizza

    1 cullerada de pebre vermell fumat dolç  

    1 gra d'all

    1 fulla de llorer  

    1 mozzarella  

    Sèmola de blat dur

    Pebre negre

    Vi ranci

    Sal

    Oli

    Alfàbrega

PREPARACIÓ

  1. Posem una paella al foc i hi tirem un raig d'oli. Mentre s'escalfa, tallem a la brunesa 2 porros nets i un carbassó net.  
  2. Sofregim a la paella el porro i el carbassó tallats durant uns 10 minuts.  
  3. Afegim vi ranci a la paella per aixecar-hi sucres.  
  4. Hi afegim 125 g de brossat, sal i pebre. En aquest cas hem fet servir brossat d'ovella, però també serveix el mató de cabra, vaca o ovella.
  5. Ho integrem i ho apartem del foc perquè es refredi. Un cop fred, ho ficarem en una mànega pastissera.  
  6. Fem una salsa de tomata amb 6 tomates en conserva.  
  7. Les tallem i les posem en una cassola al foc, on les courem 10 minuts.
  8. Passat aquest temps, hi afegim dues cullerades de pasta de tomàquet, una cullerada de pebre vermell fumat dolç i un gra d'all aixafat. També hi posem una fulla de llorer. Ho integrem i ho coem 10 minuts.
  9. Mentrestant preparem la massa per arrebossar les flors de carbassó. En un bol posem 200 g de farina i 300 ml de cervesa molt freda, i ho integrem. Ho fiquem a la nevera perquè volem que aquesta massa estigui ben freda.  
  10. Tallem una bola de mozzarella a bastonets i la posem en un colador de malla fina perquè s'escorri.  
  11. Agafem un pastó de pizza, comprat al forner o bé fet per nosaltres (pots trobar-ne la recepta si busques altres receptes de pizza al web del Cuines)
  12. Posem sèmola de blat sobre la fusta i hi estirem el pastó a sobre. Hi donem forma rodona i el reservem amb una capa de paper sulfurat a la safata que anirà al forn.  
  13. Apaguem el foc de la salsa de tomata i l'escampem damunt la pizza. Hi posem la mozzarella tallada i escorreguda.
  14. Ho fiquem al forn 15 minuts 270º.   
  15. Mentrestant, posem oli a escalfar a la paella de fregir.
  16. Mentre l'oli s'escalfa, farcim les flors de carbassó amb el contingut de la mànega pastissera.  
  17. Quan totes les flors estan farcides, recuperem la pasta d'arrebossar -l'orly- de la nevera.  
  18. Arrebossem amb l'orly les flors farcides i les tirem de dues en dues a la paella de fregir.  
  19. Un cop fregides, posem les flors a sobre d'un paper absorbent.
  20. Si han passat els 15 minuts de forn, recuperem la pizza.  
  21. Posem a la pizza les flors fregides, unes quantes fulles d'alfàbrega, sal, pebre i oli OVE.  

 

 

 

Anar al contingut