Crema de carbassó

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El carbassó és dels vegetals que ens aporta menys energia. És molt lleuger, ric en aigua i fibra, i aporta una gran quantitat de potassi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1,3 kg carbassons

    750 ml d'aigua

    40 ml d'oli OVE

    Safrà

    Mix de pebres

    Gingebre en pols

    Coriandre fresc

    Oli OVE

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Netegem i tallem per la meitat 1,3 kg de carbassons. Amb l'ajuda d'una cullera en traiem les llavors. Un cop tretes, els tallem a trossos.
  2. Posem una cassola al foc i hi afegim una mica d'oli OVE. Quan està calent, incorporem els carbassons tallats i els saltem uns minuts fins que comencen a agafar color.
  3. Cobrim els carbassons amb aigua, tapem la cassola i ho coem 8 minuts un cop arrenquin a bullir.
  4. Passem els carbassons i l'aigua a un got americà o a un got batedor i ho turbinem fins a tenir textura d'una crema.
  5. En aquest punt afegim a la crema 40 ml d'aigua i ho emulsionem. Reservem la crema un moment.
  6. Preparem un oli aromatitzat agafant una ampolleta o pot de vidre. Dins hi posem uns brins de safrà i unes boles de mix de pebres que aixafem amb el ganivet. Ho omplim d'oli OVE i deixem macerar. Com més temps passi, més s'impregnarà l'oli del sabor del safrà i els pebres.
  7. Servim posant crema de carbassó en un plat, un rajolí de l'oli aromatitzat, un polsim de gingebre en pols i acabem amb unes fulles de coriandre fresc. I ja ho tenim.
Anar al contingut