Carbassó al forn amb pernil
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc és rica en seleni, mineral que contribueix a la salut del sistema immunitari.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
100 g pernil de gla
20 g nous macadàmia
1 l brou de carn
5 grans d'all
4 carbassons
1 cullerada de pebre vermell fumat dolç
Pebre negre
Sal
Farigola
Romaní
Llorer
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Preparem el forn posant-hi una safata amb aigua i unes fulles de llorer. L'encenem a 220º perquè faci vapor.
- Reduirem un brou de carn d'1 l fins que quedi en 150 ml aproximadament. Podeu trobar com fer-lo a la web del "Cuines".
- Tallem longitudinalment 4 carbassons i els fem unes incisions creuades a la polpa.
- Els marquem a la planxa amb un raig d'oli d'oliva. Els posem en una safata amb paper sulfurat perquè després aniran al forn.
- Pelem i tallem a microbrunesa 5 grans d'all i els posem dins d'un bol.
- Al bol hi afegim 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç, mitja culleradeta de farigola i mitja culleradeta de romaní. Ho barregem.
- Quan ja tenim el brou reduït, també l'afegim al bol. Barregem.
- Pintem els carbassons amb la salsa que hem obtingut. Els enfornem 10 minuts a 220º.
- Un cop cuits, els traiem i mentrestant piquem 20 g de nous de macadàmia.
- Tallarem a julianeta 100 g de pernil (millor si l'hem deixat airejar una estona abans).
- Emplatem els carbassons afegint-hi els tallets de pernil, la macadàmia, pebre i farigola fresca.