Carbassó al forn amb pernil

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc és rica en seleni, mineral que contribueix a la salut del sistema immunitari.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 100 g pernil de gla  

    20 g nous macadàmia  

    1 l brou de carn  

    5 grans d'all  

    4 carbassons 

    1 cullerada de pebre vermell fumat dolç  

    Pebre negre  

    Sal 

    Farigola 

    Romaní 

    Llorer 

    Oli OVE 

PREPARACIÓ

  1. Preparem el forn posant-hi una safata amb aigua i unes fulles de llorer. L'encenem a 220º perquè faci vapor. 
  2. Reduirem un brou de carn d'1 l fins que quedi en 150 ml aproximadament. Podeu trobar com fer-lo a la web del "Cuines". 
  3. Tallem longitudinalment 4 carbassons i els fem unes incisions creuades a la polpa. 
  4. Els marquem a la planxa amb un raig d'oli d'oliva. Els posem en una safata amb paper sulfurat perquè després aniran al forn. 
  5. Pelem i tallem a microbrunesa 5 grans d'all i els posem dins d'un bol. 
  6. Al bol hi afegim 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç, mitja culleradeta de farigola i mitja culleradeta de romaní. Ho barregem. 
  7. Quan ja tenim el brou reduït, també l'afegim al bol. Barregem. 
  8. Pintem els carbassons amb la salsa que hem obtingut. Els enfornem 10 minuts a 220º. 
  9. Un cop cuits, els traiem i mentrestant piquem 20 g de nous de macadàmia. 
  10. Tallarem a julianeta 100 g de pernil (millor si l'hem deixat airejar una estona abans).  
  11. Emplatem els carbassons afegint-hi els tallets de pernil, la macadàmia, pebre i  farigola fresca.    
Anar al contingut