Pastís de formatge i nous
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Fer la pastisseria a casa es una bona manera de millorar-ne el perfil nutricional (en contraposició a la industrial) ja que podem controlar més la qualitat dels ingredients.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER FER LA BASE
Un paquet de galetes Maria
100 g de mantega del Cadí
80 g de nous
PER AL FARCIMENT SUPERIOR
350 g de crema de formatge
125 g de tupí
4 rovells blanquejats
3 clares a punt de neu
50 g de sucre de llustre
una beina de vainilla
sal
PER A LA COBERTURA
4 figues
mel
llima
PREPARACIÓ
- Triturem 200 g de galetes Maria.
- Hi afegim els 100 g de mantega pomada i ho barregem fins a aconseguir una pasta.
- Omplim la base d'un motllo amb una capa uniforme de la pasta. Hi afegim els 80 g de nous trossejades per sobre.
- Separem les clares dels rovells de quatre ous en dos bols.
- Obrim la beina d'una vainilla i en traiem la polpa. Ho afegim al bol dels rovells d'ou.
- Blanquegem els rovells d'ou amb la vainilla i els 50 g de sucre de llustres amb l'ajuda de les varetes elèctriques.
- Muntem tres clares a punt de neu amb un pessic de sal.
- Barregem en un bol 350 g de crema de formatge amb 125 g de tupí.
- Afegim aquesta barreja al bol dels rovells blanquejats. Ho barregem.
- Hi afegim les clares a punt de neu barrejant-t'ho poc a poc.
- Posem la crema resultant al motllo i ho enfornem 30 minuts a 160º.
- Tallem quatre figues i les posem a sobre del pastís amb uns filets i gotes de mel i ratlladura de llima.