Panadons d'espinacs i salsitxes

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    Per a la massa

    120 ml d'aigua

    25 ml d'oli OVE

    260 g de farina d'espelta

    sal

     

    Per al farciment

    500 g d'espinacs

    70 g de pinyons

    5 salsitxes

    Una cullerada de mantega

    sal grossa humida

    Oli de confitar

PREPARACIÓ

  1. Escalfem en un pot d'acer inoxidable 120 ml d'aigua mineral amb un pols de sal.
  2. Posem l'aigua calenta en un bol i hi afegim, de mica en mica, 260 g de farina d'espelta tamisada. Ho remenem amb les varetes elèctriques. Abans d'acabar la farina hi afegim 25 ml d'oli OVE.
  3. Traiem la massa del bol, la pastem i la funyim sobre la fusta. La deixem en repòs tapada amb un drap durant 30 minuts.
  4. Repartim la massa reposada en 4 boles. Les pastem, aplanem i estirem donant-los  forma circular. Les posem a sobre d'una safata amb paper sulfurat.
  5. Murfim 500 g d'espinacs en un bol amb sal grossa humida. Les reservem.
  6. Saltem 5 salsitxes en una paella amb oli OVE. No cal que es facin. Les reservem.
  7. Saltem la meitat dels espinacs en la mateixa paella amb una cullerada de mantega i 70 g de pinyons. Les reservem.
  8. Tallem les salsitxes.
  9. Posem una capa d'espinacs crus murfits sobre cada panadó, repartim les salsitxes al damunt  i cobrim amb els espinacs amb pinyons.
  10. Tanquem els panadons i els portem a la nevera a refredar per que no es desfacin al fregir-los.
  11. Traiem els panadons de la nevera i els fregim a la paella primer amb el doblec amunt. Eliminem l'oli sobrant en una safata amb paper absorbent i a menjar!!!!
Anar al contingut