Panadons d'espinacs i salsitxes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Per a la massa
120 ml d'aigua
25 ml d'oli OVE
260 g de farina d'espelta
sal
Per al farciment
500 g d'espinacs
70 g de pinyons
5 salsitxes
Una cullerada de mantega
sal grossa humida
Oli de confitar
PREPARACIÓ
- Escalfem en un pot d'acer inoxidable 120 ml d'aigua mineral amb un pols de sal.
- Posem l'aigua calenta en un bol i hi afegim, de mica en mica, 260 g de farina d'espelta tamisada. Ho remenem amb les varetes elèctriques. Abans d'acabar la farina hi afegim 25 ml d'oli OVE.
- Traiem la massa del bol, la pastem i la funyim sobre la fusta. La deixem en repòs tapada amb un drap durant 30 minuts.
- Repartim la massa reposada en 4 boles. Les pastem, aplanem i estirem donant-los forma circular. Les posem a sobre d'una safata amb paper sulfurat.
- Murfim 500 g d'espinacs en un bol amb sal grossa humida. Les reservem.
- Saltem 5 salsitxes en una paella amb oli OVE. No cal que es facin. Les reservem.
- Saltem la meitat dels espinacs en la mateixa paella amb una cullerada de mantega i 70 g de pinyons. Les reservem.
- Tallem les salsitxes.
- Posem una capa d'espinacs crus murfits sobre cada panadó, repartim les salsitxes al damunt i cobrim amb els espinacs amb pinyons.
- Tanquem els panadons i els portem a la nevera a refredar per que no es desfacin al fregir-los.
- Traiem els panadons de la nevera i els fregim a la paella primer amb el doblec amunt. Eliminem l'oli sobrant en una safata amb paper absorbent i a menjar!!!!