Cachopo amb espinacs

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Pels seus ingredients, com la vedella i els espinacs, aquesta és una recepta rica en ferroAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

    2 llibrets de culata o cap de mort de vaca 
  • 2 manats d'espinacs 
  • 200 g de blat de moro cruixent 
  • 300 g de panko  
  • 200 g de cecina  
  • 100 g d'ametlles marcona torrades 
  • 12 pebrots del piquillo 
  • 4 ous 
  • 4 grans d'all 
  • Farina 
  • Oli OVE 
  • Pebre negre 
  • Sal 

PREPARACIÓ

  1. Pelem i laminem quatre grans d'all. Els tallem per la meitat. 
  2. Posem a una safata de forn 12 pebrots del piquillo i, per sobre, la meitat dels alls que hem laminat prèviament. Hi posem per sobre una mica d'oli OVE. 
  3. Fiquem els piquillos al forn, a 140º, i els hi tindrem durant 20 minuts. Quan ja faci 10 minuts que hi siguin, donarem la volta als pebrots i així es faran per les dues cares. 
  4. Traiem les tiges de dos manats d'espinacs i els reservem. 
  5. En una paella posem una mica d'oli OVE i, quan sigui calent, hi posem l'altra part dels alls laminats. Els donem un parell de voltes i hi afegim els espinacs. Els deixem al foc coent-se durant 3 minuts. Ho salpebrem. 
  6. Passats els 3 minuts en retirem i reservem els espinacs. 
  7. Aixafem amb un martell de cuina dos filets grans de cap de mort / culata de vaca tallats en forma de papallona. Els obrim i els aixafem perquè els filets guanyin extensió. 
  8. Obrim els filets i els farcim amb els espinacs. 
  9. Hi afegim 200 g de cecina tallada ben prima. Un cop farcits els tornem a tancar i en segellem les vores amb cops de martell. Els salpebrem. 
  10. En una cassola gran, hi posem una bona quantitat d'oli OVE. 
  11. Donem la volta als pebrots del piquillo que tenim al forn. 
  12. Triturem al got batedor 200 g de bat de moro cruixent. Ho triturem i ho reservem. 
  13. Triturem 100 g d'ametlla marcona torrada. Ho afegim al bol del blat de moro. 
  14. En aquest bol, hi afegim 300 g de panko. 
  15. Posem farina en una safata. 
  16. En una altra safata posem el panko i els fruits secs. 
  17. A un bol batem quatre ous i, un cops batuts, ho passem a una altra safata. 
  18. Fregim els filets prèviament, enfarinant-los primer amb farina, després amb l'ou i, finalment, amb el panko. 
  19. Traiem els piquillos del forn, els donem la volta de manera que quedi l'all per sobre i els servim amb els filets. I ja ho tenim!!! 
Anar al contingut