Coca integral d'espinacs i bacallà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els espinacs contenen ferro de tipus "vegetal", i per poder-lo aprofitar millor cal prendre un aliment ric en vitamina C (com maduixes, taronja, kiwi...).Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g farina d'espelta 

    500 g espinacs 

    125 g cua de bacallà dessalada 

    100 g pasta mare 

    10 g llevat fresc 

    5 g sucre 

    3 grans d'all 

    Pinyons 

    Oli OVE 

    Pebre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Tamisem la farina d'espelta en un bol. Hi afegim la pasta mare, el sucre, el llevat fresc, l'oli i l'aigua escalfada a 40 graus. Ho pastem tot uns 10 minuts amb una màquina pastadora. Hi afegim la sal i ho tornem a pastar fent que es barregi bé. Ho funyim i ho reservem, tapat amb un drap humit, durant 30 minuts. 
  2. Partim el pastó en dues parts i les estirem amb els dits, com si hi féssim un massatge. Les tapem amb un drap humit i les deixem reposar una hora.  
  3. Tornem a prémer les dues coques, com si els hi féssim un massatge amb els dits, per desgasificar-les. 
  4. Posem els espinacs en un bol, hi afegim una mica de sal, i els morfim, prement-los amb les mans fins a treure'n tot el líquid. 
  5. Posem els alls, laminats, en una paella amb un raig d'oli, i els fem ballar. Un cop que agafen color, hi afegim els espinacs escorreguts, juntament amb una mica de pebre. Ho saltem una mica. 
  6. Cobrim les coques precuites, amb aquests espinacs saltats i un grapat de pinyons, i les tornem a enfornar: 5 minuts a 200º.  
  7. Un cop cuites, les posem damunt d'una reixeta perquè no s'humitegin. Hi afegim cua de bacallà dessalada, que esqueixem. Ho acabem amb un raig d'oli i una mica més de pebre. 
Anar al contingut