Espinacs amb anxoves i ou mollet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Els pebrots vermells són unes hortalisses d'elevat contingut en antioxidants gràcies als beta-carotens i al licopè que contenen.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
500 g espinacs
20 cirerols
6 anxoves en salaó
4 miniremolatxes de colors
4 ous
1 llima
Ruca
Mostassa antiga
Avellanes torrades
Menta xocolata
Vinagre
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Traiem l'espina central de cada anxova de manera que ens quedin 2 filets per anxova, i els netegem amb aigua per treure'n l'excés de sal. Els deixem 10 minuts en remull en un atuell amb aigua mineral. Passat aquest temps, els eixugarem amb paper absorbent i els reservarem amb oli i pebre negre.
- Posem aigua a bullir, amb un polsim de sal i un raig de vinagre. Un cop bulli, hi afegim 4 ous temperats i deixem que es coguin 6 minuts. Els traiem i els posem dins un bol amb aigua i gel per tallar-ne la cocció.
- Piquem a mida irregular un grapat d'avellanes en un morter.
- Tallem a rodelles les miniremolatxes, descartant-ne el punt on s'uneixen a la tija. En tallem també les fulles tendres i els espinacs, en aquest cas a bresa. Ho saltem tot junt en una cassola amb oli d'oliva verge extra, i el foc ben valent. Ho remenem, hi afegim un raig d'aigua i ho tapem. Quan hagi minvat, hi afegim un grapat de ruca, la picada, ho tapem, apaguem el foc i ho reservem a la mateixa cassola perquè s'acabi de fer amb l'escalfor residual.
- Tallem a la xifonada unes fulles de menta de manera que n'aconseguim uns filets ben prims. Piquem el julivert. Posem les herbes en un bol i hi fem una vinagreta amb el suc d'una llima, 1 cullerada de mostassa antiga, pebre negre i oli d'oliva verge extra. Ho emulsionem amb varetes manuals, hi afegim els cirerols tallats per la meitat, ho barregem i ho reservem.
- Posem el saltat en un bol i ho barregem amb la vinagreta. Ho salem.
- Ho emplatem, hi ratllem pell de llima i hi afegim dos filets per persona. Al capdamunt, hi tallem l'ou, prèviament pelat, de manera que el rovell es vagi escolant. Una mica més de pebre i ja estarà.